Συγχαρητήριο τηλεγράφημα στους Γιάννη Καλανδαρίδη και Νίνο Νικολαΐδη για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στη δίκωπο άνευ πηδαλιούχου, σημειώνοντας παγκόσμιο ρεκόρ, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων στο Ρότερνταμ, απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

“Η κορυφαία, “χρυσή”, παγκόσμια επιτυχία σας, και μάλιστα με νέο παγκόσμιο ρεκόρ, αποδεικνύει εμπράκτως τις τεράστιες δυνατότητές σας και το λαμπρό σας μέλλον. Αποδεικνύει όμως και το εξίσου λαμπρό μέλλον του ελληνικού αθλητισμού εν γένει, ύστερα και από τις μεγάλες επιτυχίες των Ολυμπιακών Αγώνων. Θερμά συγχαρητήρια και καλή συνέχεια, πάντα στην κορυφή”, αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο Έλληνες κωπηλάτες ανέβηκαν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου… με διαφορά από τον δεύτερο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που ολοκληρώνεται σήμερα στο Ρότερνταμ, σημειώνοντας παγκόσμιο ρεκόρ. Στην κατηγορία των εφήβων, η ελληνική δίκωπος άνευ πηδαλιούχου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, με χρόνο 6:32.51 στον τελικό, καταρρίπτοντας το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ (6:34.23) εδώ και μία δεκαετία (από το 2006 όταν το είχε πετύχει στο Άμστερντάμ η βάρκα της Ρουμανίας). Ο Γιάννης Καλανδαρίδης και ο Νίνο Νικολαϊδης είχαν στεφθεί πρωταθλητές Ευρώπης, πάλι στη δίκωπο άνευ πηδαλιούχου των εφήβων, στις 10 Ιουλίου, στο Τρακάι της Λιθουανίας και μετά από 1,5 μήνα ανέβηκαν και στην κορυφή του κόσμου, αφήνοντας υποσχέσεις για μεγάλες επιτυχίες στην κατηγορία των ανδρών στο μέλλον.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης