Σήμερα θα διεξαχθεί το κρίσιμο ραντεβού του Γιάννη Στουρνάρα με τους επικεφαλής της τρόικας στο υπουργείο Οικονομικών. Στη συνάντηση θα τεθούν επί τάπητος τα μέτρα κάλυψης του δημοσιονομικού κενού του 2014.

Η κυβέρνηση απορρίπτει τις προτάσεις της τρόικας για μείωση συντάξεων και περιμένει το «ναι» των δανειστών στην δέσμη μέτρων του Υπουργείου Εργασίας απόδοσης ενός δισ. ευρώ, μέσω της τόνωσης των εισπράξεων, κυρίως από την πάταξη της διαφυγής και της αποφυγής πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην φαρέτρα του οικονομικού επιτελείου βρίσκονται κι άλλες μέθοδοι βελτίωσης των δημοσίων εσόδων, που ανεβάζουν το συνολικό ύψος του πακέτου στα 2,2 δισ. ευρώ. Μεταξύ αυτών, η γενίκευση της εφαρμογής του Ενιαίου Μισθολογίου σε ΔΕΚΟ κι όλον τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, η αύξηση των εισπράξεων από ληξιπρόθεσμα χρέη και εντοπισμό φοροδιαφυγής μέσω στοχευμένων ελέγχων, ενώ σημαντικό ρόλο θα παίξει το όφελος του κρατικού κορβανά από την ανάσχεση της ύφεσης και την επιστροφή της οικονομίας σε θετικό ρυθμό ανάπτυξης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης