Την πρώτη του επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί στις 19 και 20 Ιανουαρίου ο Ευρωπαίος επίτροπος για το Κλίμα και την Ενέργεια Μιγκέλ Αρίας Κανιέτε κατά τη διάρκεια της οποίας θα έχει σειρά επαφών με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία.

Την Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου, ο Ευρωπαίος επίτροπος θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ενώ αργότερα θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Επίσης, θα έχει συνάντηση εργασίας με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη (στο υπουργείο), ενώ στις 12:15 ο επίτροπος και ο υπουργός θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου, στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο κ. Κανιέτε θα συναντηθεί με εκπροσώπους φορέων που δραστηριοποιούνται στον τομέα του περιβάλλοντος και της ενέργειας και αμέσως μετά θα γίνει δεκτός από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη.
Την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου, ο επίτροπος θα απευθύνει ομιλία στη Βουλή των Ελλήνων-στην Ολομέλεια των κοινοβουλευτικών Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου και Προστασίας του Περιβάλλοντος (ώρα 09:30, Αίθουσα Γερουσίας) και αμέσως μετά θα αναχωρήσει από την Αθήνα.

Με αφορμή την επίσκεψη του κ. Κανιέτε στην Αθήνα, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Πάνος Καρβούνης αναφέρθηκε στον καθοριστικό ρόλο του τομέα της ενέργειας στην ανάκαμψη της χώρας λόγω της γεωστρατηγικής της θέσης, που την αναδεικνύει σε σημαντικό ενεργειακό κόμβο, και του πλούτου που διαθέτει, τόσο σε συμβατικές όσο και σε εναλλακτικές, «πράσινες» μορφές ενέργειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης