«Πήγε καλά» ήταν η φράση που χρησιμοποίησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια εξόδου του από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για το φλέγον ζήτημα της αξιολόγησης, το οποίο συνεχίζει να προκαλεί αναταράξεις στο κυβερνητικό σχήμα και ειδικά στις σχέσεις του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και του ΠΑΣΟΚ.

Η συνάντηση μεταξύ των δύο πολιτικών ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 11.00 το πρωί, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να κατευθύνεται στη συνέχεια προς τη Βουλή. Η διαμάχη ανάμεσα σε σημαίνοντα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα προκάλεσε έντονη αναταραχή στο κυβερνητικό επιτελείο, γι’ αυτό και κρίθηκε σκόπιμο να υπάρξει λύση σε ανώτατο επίπεδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να βρεθεί συμβιβαστική φόρμουλα για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων. Αρκετοί από τους εργαζόμενους στον Δημόσιο Τομέα θεωρούν πως η αξιολόγηση θα αποτελέσει την αφορμή για την τοποθέτησή τους στη δεξαμενή άντλησης των υπαλλήλων που θα τίθενται σε καθεστώς διαθεσιμότητας με φόντο την… απόλυση. Ωστόσο, το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ξεκαθαρίζει πως στόχος είναι η βελτίωση της λειτουργίας και της αποδοτικότητας του Δημοσίου.

Παράλληλα, επί τάπητος τέθηκε και η ημερομηνία για την υπόδειξη από την ελληνική κυβέρνηση του νέου επιτρόπου της Κομισιόν, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να τονίζει πως εγκαίρως θα υπάρξουν εξελίξεις.

Διαβάστε επίσης:
Σε εξέλιξη η συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου στο Μαξίμου, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 24 Ιουλίου 2014, 09:14

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βολές Βενιζέλου κατά Μητσοτάκη, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 23 Ιουλίου 2014, 13:30

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης