Η παροχή διεθνούς τεχνογνωσίας από επιτυχημένα παραδείγματα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε τομείς όπως ηλεκτρονική Δικαιοσύνη, στατιστική παρακολούθηση και εναλλακτικοί μέθοδοι επίλυσης διαφορών ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του επικεφαλής της Ομάδας Δράσης (European Commission Task Force for Greece – TFGR), Χορστ Ράιχενμπαχ και του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου.

Στόχος, της συνάντησης, να βρεθούν τρόποι ώστε να ενισχυθεί η προσπάθεια του υπουργείου για επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης και βελτίωση των δικαστικών υποδομών ενώ δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην υποστήριξη των έργων και εφαρμογών ηλεκτρονικής Δικαιοσύνης (e-Justice).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ράιχενμπαχ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση του υπουργείου να καταρτίσει και να εφαρμόσει ένα Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τη διαμεσολάβηση.

Στην συνάντηση του επικεφαλής της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τον υπουργό Δικαιοσύνης συμμετείχαν επίσης ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Νικόλας Κανελλόπουλο, ο προϊστάμενος της μόνιμης αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Πάνος Καρβούνης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες και των δύο πλευρών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης