Συνάντηση Δραγασάκη με το νέο πρέσβη της Γερμανίας

Συνάντηση Δραγασάκη με το νέο πρέσβη της Γερμανίας
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης συναντήθηκε με το νέο πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα, Jens Plötner, θέτοντας επί τάπητος σημαντικά ζητήματα που αφορούν τις δύο χώρες. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αναφέρθηκαν στις διμερείς σχέσεις και τις προοπτικές περαιτέρω εμβάθυνσης και επέκτασής τους, ενώ ο κ. Δραγασάκης έθεσε τις προτεραιότητες της κυβέρνησης, που είναι η ταχεία ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, η επιτάχυνση των θετικών εξελίξεων στην οικονομία και η στήριξη του κοινωνικού κράτους.

Βασικός άξονας στην κουβέντα που είχαν οι δύο άντρες ήταν το θέμα της προσέλκυσης επενδύσεων στην Ελλάδα, καθώς και η βούληση της κυβέρνησης για προώθηση και διευκόλυνσή τους σε όλα τα επίπεδα. Διαπιστώθηκε και από τις δύο πλευρές ότι υπάρχει δυνατότητα για ενδυνάμωση της συνεργασίας και συμφωνήθηκε να ενισχυθούν οι διμερείς επαφές προς την κατεύθυνση αυτή.

Επίσης, ο κ. Δραγασάκης αναφέρθηκε στη σημασία που έχει για την ελληνική οικονομία η ίδρυση Εθνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας και επισήμανε ότι η λειτουργία της θα συμβάλει στην ενίσχυση της συνεργασίας με τη Γερμανία και τους αναπτυξιακούς φορείς της.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2017, 19:00