Ο γεωπολιτικός ρόλος της Ελλάδος στη Νοτιανατολική Πτέρυγα του ΝΑΤΟ και η σημασία της χώρας μας ως παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή, ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη, με τον Ανώτατο Στρατιωτικό Διοικητή του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη Πτέραρχο, Philip Breedlove.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Ανώτατο Στρατηγείο Συμμαχικών Δυνάμεων στην πόλη Mons του Βελγίου, έγινε εκτενής αναφορά στο μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως επισήμανε ο Πτέραρχος Philip Breedlove είναι η πρώτη φορά που Έλληνας υπουργός επισκέπτεται την έδρα της Συμμαχίας στα 63 χρόνια κατά τα οποία η χώρα μας είναι μέλος του ΝΑΤΟ.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας απευθύνθηκε στο ελληνικό στρατιωτικό προσωπικό που υπηρετεί στην έδρα της Στρατιωτικής Συμμαχίας και επισκέφθηκε το σχολείο όπου φοιτούν τα παιδιά των Ελλήνων στρατιωτικών. Αύριο ο Πάνος Καμμένος θα συμμετάσχει στην Υπουργική Σύνοδο του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ Τσέχο Στρατηγό Petr Pavel.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης