Συνάντηση εργασίας με τον υφυπουργό Δημόσιας Διοίκησης και Δημόσιου Λογιστικού της Γαλλίας, M. Olivier Dussopt είχε το Σάββατο η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, στο περιθώριο της Συνόδου του ΟΗΕ για τη Δημόσια Διοίκηση, στο Μαρόκο.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η επιτυχής έξοδος της Ελλάδας από τα προγράμματα προσαρμογής, ενώ παράλληλα αναγνωρίστηκαν τα σημαντικά αποτελέσματα που έχουν επιτευχθεί και στον τομέα της Δημόσιας Διοίκησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε η αναγκαιότητα συνέχισης των μεταρρυθμίσεων στη ελληνική Δημόσια Διοίκηση, ενώ από πλευράς του Γάλλου υφυπουργού παρουσιάστηκαν πτυχές του προγράμματος για τον δημόσιο τομέα στη Γαλλία.

Παράλληλα, διαπιστώθηκε η αγαστή συνεργασία των δύο χωρών μέχρι και σήμερα στο τομέα της διοικητικής μεταρρύθμισης και συμφωνήθηκε η περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας αυτής.

Τέλος, και οι δύο συμφώνησαν ότι είναι ανάγκη η Ευρώπη να αντισταθεί στον λαϊκισμό και να προχωρήσει με πολιτικές προσηλωμένες στις διαχρονικές πανευρωπαϊκές αξίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης