Ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε σήμερα, Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018, με τον δήμαρχο Χανίων, Αναστάσιο Βάμβουκα.

Στη συνάντηση έγινε αναφορά στον σχεδιασμό και τις παρεμβάσεις της δημοτικής Αρχής για την ενίσχυση υποδομών, ενώ τέθηκαν και θέματα στελέχωσης του δήμου. Συζητήθηκε, επίσης, το θέμα των ζημιών που προκλήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων από τις τελευταίες πλημμύρες και ζητήθηκε ενίσχυση από το υπουργείο για τις εργασίες αποκατάστασής τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο θεσμικό πεδίο, με αφορμή και τις πρακτικές δυσκολίες που ανακύπτουν όταν απαιτείται η άμεση εμπλοκή διαφορετικών φορέων της Αυτοδιοίκησης, θίχτηκε ιδιαίτερα το ζήτημα των αρμοδιοτήτων και της σύγχυσης που προκαλείται για το ποιος έχει δικαίωμα ή υποχρέωση παρέμβασης.

Ο υπουργός Εσωτερικών διαβεβαίωσε τον κ. Βάμβουκα ότι το αίτημα του δήμου για το θέμα της αποκατάστασης των ζημιών θα αξιολογηθεί το συντομότερο. Ο Δήμαρχος ενημερώθηκε επίσης για τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουν δρομολογηθεί για την στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στο ζήτημα των αρμοδιοτήτων, επισημάνθηκε ότι το υπουργείο εργάζεται συστηματικά ώστε, στο πλαίσιο της επικείμενης αναθεώρησης του θεσμικού πλαισίου, να γίνει ένα σημαντικό πρώτο βήμα αποσαφήνισης και αναπροσδιορισμού τους, τόσο μεταξύ των δύο βαθμών Αυτοδιοίκησης, όσο και σε σχέση με το Κράτος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης