Μια σειρά σημαντικών θεμάτων του πρωτογενή τομέα όπως αυτά των εγγειοβελτιωτικών έργων, των φραγμάτων, της αξιοποίησης των υπολειμμάτων από μονάδες βιοαερίου για ενεργειακή αξιοποίηση, τα θέματα του νερού της δακοκτονίας και της βιοκαλλιέργειας συζητήθηκαν σήμερα, στη συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Τσιρώνη με τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη στα γραφεία της περιφέρειας στο πλαίσιο της επίσκεψης του αν. υπουργού στην Ανατολική Κρήτη.

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης σε δηλώσεις του ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη λέγοντας «οι συναντήσεις μαζί του είναι πάντα πολύ γόνιμες, έχουμε στα περισσότερα θέματα συναντίληψη, μάλιστα θυμηθήκαμε όταν πέρυσι η Κρήτη ήταν πρώτη περιφέρεια που πιστοποιήθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος, ότι ήταν συμβατός ΠΕΣΔΑΚ με τον εθνικό σχεδιασμό». «Ήταν πάντα μπροστά η Κρήτη στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και νομίζω ότι εξακολουθεί να πρωτοπορεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακολούθως, ο κ. Τσιρώνης επικεντρώθηκε στα θέματα τα οποία συζητήθηκαν: «Σήμερα με τον περιφερειάρχη μιλήσαμε για πάρα πολλά θέματα, των εγγείων βελτιώσεων, των φραγμάτων, για την αξιοποίηση των υπολειμμάτων από μονάδες βιοαερίου για ενεργειακή αξιοποίηση, να μειώσουμε το κόστος για τα νερά, μιλήσαμε για το θέμα της βιολογικής γεωργίας για το καινούργιο πρόγραμμα που θα βγει σύντομα και λύνει την παθογένεια του παλιού, και νομίζω ότι στα περισσότερα ζητήματα τα οποία συζητήσαμε είχαμε κοινό τόπο», είπε.
Ένα ακόμη θέμα που συζητήθηκε στη συνάντηση ήταν τρόποι για να ελαχιστοποιηθεί το κόστος για τους παραγωγούς, για το οποίο υπάρχουν κάποιες γόνιμες προτάσεις, όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός, και η δακοκτονία. Για το τελευταίο , ο κ. Τσιρώνης διευκρίνισε πως «παρά το γεγονός ότι δεν είναι δικό μου ζήτημα, θα το μεταφέρω στο συνάδελφο υπουργό ώστε να απλοποιηθούν τα ζητήματα».

Ακόμη ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης τόνισε «Η γενική αντίληψη είναι θα πρέπει επιτέλους να υπάρξει μια διοικητική αναδιάρθρωση ώστε να μην εμπλέκονται πάρα πολλοί αρμόδιοι Υπουργείο, υπηρεσία, Περιφέρεια, στο ίδιο ζήτημα ώστε να απλοποιηθεί η διοίκηση και αυτό θα μειώσει και τα κόστη και θα απλοποιήσει την γραφειοκρατία για τους παραγωγούς μας».

Από την πλευρά του ο κ. Αρναουτάκης χαρακτήρισε εξαίρετη τη συνάντηση με τον κ. Τσιρώνη, υπενθυμίζοντας ότι «από το πρώτο διάστημα που ήταν υπουργός είχαμε μια εξαίρετη συνεργασία, όπως για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, είμαστε η πρώτη περιφέρεια που αποδείχτηκε για τον σχεδιασμό μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον κ. Αρναουτάκη, «όλα τα θέματα που αφορούν το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης τα θέσαμε ως Περιφέρεια Κρήτης- και τα μεγάλα που μας ενδιαφέρουν, τα εγγειοβελτιωτικά έργα στο νησί μας στο πλαίσιο και της νέας Προγραμματικής Περιόδου, και μια σειρά άλλων θεμάτων γραφειοκρατικών αποκεντρώσεων, και να μπορέσουμε να έχουμε επιτέλους εμείς στη Ππεριφέρεια όλες αυτές τις αρμοδιότητες που δεν χρειάζονται πόρους, ούτως ώστε να διαχειριζόμαστε πολύ καλύτερα πολλά θέματα από ότι το κεντρικό Υπουργείο λόγω της γραφειοκρατίας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης