Πλήρη στήριξη στις αποφάσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για τη λειτουργία των κέντρων κλειστής φιλοξενίας έδωσαν οι εκπρόσωποι των μεταναστευτικών οργανώσεων, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τη Μ. Δευτέρα, 9 Απριλίου.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αφού παρουσίασε τον σχεδιασμό της ελληνικής κυβέρνησης, ανέφερε για ακόμη μία φορά πως το κέντρο που θα λειτουργήσει στην Αττική πριν από τις εκλογές θα είναι πρότυπο, για να δουν όλοι οι Έλληνες πολίτες ότι λειτουργεί με όλες τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι μεταναστευτικές οργανώσεις συμφώνησαν με τη λειτουργία του κέντρου φιλοξενίας μεταναστών, αρκεί να τηρούνται οι ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Μάλιστα, δεσμεύτηκαν ότι θα στηρίξουν τις πρωτοβουλίες του υπουργού, ενώ ανέφεραν ότι με αυτόν τον τρόπο θα σταλεί ένα μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι υπάρχει κράτος που φυλάει τα σύνορά του, υπάρχει κράτος με κέντρα κλειστής φιλοξενίας και υποδοχής, στα οποία μπορούν οι παράνομοι μετανάστες να ζουν σε αξιοπρεπείς συνθήκες, μέχρι να επαναπροωθηθούν.

Ταυτόχρονα, ευχαρίστησαν τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για τις σημαντικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει, οι οποίες είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, από την πλευρά του, έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς όσους επιχειρούν τα τελευταία χρόνια να εισέλθουν -και εισέρχονται- μη νόμιμα στη χώρα μας, ότι δεν αντέχεται άλλο αυτή η μεγάλη ανθρώπινη κρίση που διαχέεται αυτή τη στιγμή μέσα στην κοινωνία μας. Μήνυμα έστειλε και προς όσους θέλουν να αντικαταστήσουν το κράτος, τονίζοντας πως υπάρχει συντεταγμένη Πολιτεία, η οποία είναι εδώ για να υπερασπίσει τα δικαιώματα όλων των πολιτών, ανεξαρτήτως υπηκοότητας, φυλής, θρησκείας, αρκεί να βρίσκονται νόμιμα στην Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην πολυσυζητημένη απεργία της Π.Ν.Ο., καλώντας την να λειτουργήσει με βάση το συμφέρον του συνόλου των πολιτών, ανοίγοντας τα λιμάνια της χώρας. Ο υπουργός ανέφερε πως κάθε ώρα που διαρκεί αυτή η απεργία είναι και μία σφαίρα στην καρδιά της πατρίδας μας.

Διαβάστε επίσης: Εντός του μήνα το πρώτο Κέντρο Φιλοξενίας
Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 9 Απριλίου 2012, 15:35

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης