Σχεδόν τρεις ώρες διήρκεσε η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα, η οποία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 14.00 το μεσημέρι.

Η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ, οι ελληνοτουρκικές και οι ελληνορωσικές σχέσεις (μετά το θέμα που έχει προκύψει με τις απελάσεις Ρώσων διπλωματών), οι πολιτικές εξελίξεις μετά τη συμφωνία των Πρεσπών, η μεταμνημονιακή εποχή και οι εκκρεμότητες που πρέπει κλείσουν μέχρι τις 20 Αυγούστου, ήταν τα βασικά θέματα της ατζέντας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως έγινε νωρίτερα γνωστό, το Μαξίμου προετοιμάζεται για σειρά εκδηλώσεων από τις 21 Αυγούστου και μετά, ώστε η κυβέρνηση να «πανηγυρίσει» την έξοδο από τα μνημόνια.

Στο τραπέζι των σχεδίων είναι το Καστελόριζο που φαίνεται να έχει κλειδώσει, κυρίως για συμβολικούς λόγους. Άλλωστε, ο Αλέξης Τσίπρας είχε επισκεφθεί το ακριτικό νησί στις 17 Απριλίου και είχε υποσχεθεί πως θα επέστρεφε με την έξοδο από το μνημόνιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Αθήνα, η φιέστα της κυβέρνησης πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί στην Πνύκα. Εκεί ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να παρουσιάσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη ημέρα. Στόχος, μάλιστα, της κυβέρνησης είναι να παραβρεθούν στην εκδήλωση αυτή κορυφαίοι Ευρωπαίοι πολιτικοί, ενδεχομένως και πρωθυπουργοί.

Φωτογραφίες: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης