Μέσω ανακοίνωσής του ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει «φασιστικό παραλήρημα» τις δηλώσεις του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Παναγιώτη Ηλιόπουλου, με αφορμή τα εγκαίνια της μόνιμης έκθεσης για τον αγωνιστή της Αριστεράς, Νίκο Μπελογιάννη, τονίζοντας, πως αποτελεί «προσβολή για τη Δημοκρατία».

«Οι απειλές των νοσταλγών του Χίτλερ από το βήμα της Βουλής δεν αφορούν μόνο την ιστορική μνήμη: Θίγουν ευθέως την ίδια την έννοια μιας κοινωνίας με δικαιοσύνη και ισότητα. Η συγκρότηση ενός κοινωνικού και πολιτικού μετώπου που θα βάλει φραγμό στους απογόνους των ταγματασφαλιτών και θα ανατρέψει τις αιτίες που οδήγησαν στην ανάδειξη τους σε κοινοβουλευτικό κόμμα, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής στη συζήτηση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής σχετικά με τα πεπραγμένα του Γιάννου Παπαντωνίου, είπε:«Χθες ο Τσίπρας, ευρισκόμενος με την πλάτη στον τοίχο, για να τσιγκλίσει τα αριστερά αντανακλαστικά του ακροατηρίου του, εγκαινίασε ένα μουσείο για τον Μπελογιάννη» και πρόσθεσε: «Τιμήσατε τον σφαγέα αλλά εμείς το σπίτι του θα το γκρεμίσουμε για να μην θυμίζει τα εγκλήματα του κομμουνισμού, όταν θα έρθει η ώρα. Θα δείτε το Μουσείο Μπελογιάννη τι θα γίνει, όταν θα έρθει η Χρυσή Αυγή στα πράγματα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης