Ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης απηύθυνε κάλεσμα προς τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για να βρεθεί ουσιαστική λύση στο θέμα των συμβασιούχων. Ειδικότερα, ανέφερε ότι οι πόρτες του γραφείου του είναι ανοικτές, υπογραμμίζοντας πως θα τους περιμένει στις 12.00 το μεσημέρι.

Με παρέμβασή του το πρωί του Σαββάτου στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ κάλεσε, επίσης, τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη να παραβρεθεί, εφόσον το επιθυμεί, στη συνάντηση αυτή. Ο κ. Σκουρλέτης αναμένεται να παρουσιάσει στους εκπροσώπους τη νομοθετική ρύθμιση που σκοπεύει να καταθέσει τη Δευτέρα στη Βουλή, η οποία προβλέπει μεταξύ άλλων τη διενέργεια διαγωνισμού με ευθύνη του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα των Δήμων. Με αυτόν τον τρόπο θα λυθεί, όπως είπε, το πρόβλημα που έχει προκύψει με την αποκομιδή των απορριμμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι, πάντως, την ολοκλήρωση της διαδικασίας, το υπουργείο διαμηνύει ότι θα δοθούν προσωρινές συμβάσεις (διάρκειας 6-8 μήνες) σε όσους απασχολούνται ήδη στον συγκεκριμένο τομέα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης