«Η στάση του κ. Μητσοτάκη είναι αποκαλυπτική και επιβεβαιώνει την εκτίμηση ότι η Νέα Δημοκρατία είναι το όχημα εξυπηρέτησης συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων στο θέμα της ΔΕΗ… Δεν μπορεί με κανέναν άλλο τρόπο να εξηγηθεί η στάση της», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης. «Εισηγείται πράγματα, υπερακοντίζοντας θέσεις των δανειστών, όπως να πουληθεί ο ΑΔΜΗΕ κατά 66%, ενώ έχει ολοκληρωθεί το εναλλακτικό σχέδιο για τα δίκτυα της χώρας», δήλωσε χαρακτηριστικά, επικρίνοντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις θέσεις του στον τομέα της ενέργειας.

«Όταν ο κ. Μητσοτάκης μιλάει για τη ΔΕΗ, προηγουμένως οφείλει να δώσει απαντήσεις, ποιος π.χ. οδήγησε την εταιρεία σε υπερχρέωση με συνολικό δανεισμό 5 δισ. ευρώ που έγινε επί των ημερών προηγούμενων κυβερνήσεων?Δεν έχει υπάρξει η παραμικρή αύξηση επί ΣΥΡΙΖΑ», υπογράμμισε μιλώντας στο ραδιοσταθμό «στο Κόκκινο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός χαρακτήρισε «άκρως επικίνδυνο» το επιχείρημα περί μειωμένης χρηματιστηριακής αξίας της εταιρείας, λέγοντας πως «αν τελικά μοναδική παράμετρος για να αξιολογήσεις τη ΔΕΗ είναι η χρηματιστηριακή της τιμή και εισηγηθείς η πώληση τμήματός της να γίνει στη βάση της χρηματιστηριακής τιμής, διαπράττεις έγκλημα τεράστιο. Είναι και επικίνδυνο να γίνει κάτι τέτοιο, αυτό οδηγεί στο ξεπούλημα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης