Οξεία επίθεση στη ΝΔ για το θέμα της ΔΕΗ εξαπολύει ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης σε δήλωση – απάντησή του στον αντιπρόεδρο του κόμματος Κωστή Χατζηδάκη.

«Η ΝΔ είναι το όχημα για το σκότωμα της περιουσίας της ΔΕΗ, προς όφελος επιχειρηματικών συμφερόντων εγχώριων και ευρωπαϊκών», τονίζει ο υπουργός με αφορμή σχόλιο του κ. Χατζηδάκη σε σχετικό άρθρο του κ. Σκουρλέτη στην Εφημερίδα των Συντακτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο τελευταίος στο άρθρο του ζητεί από την κυβέρνηση να αντιταχθεί «στον επιχειρούμενο κανιβαλισμό της ΔΕΗ», διερωτάται γιατί οι θεσμοί επαναφέρουν σενάρια για πώληση του 40% των μονάδων της, ενώ εκφράζει την άποψη ότι στόχος είναι να περάσει η περιουσία της επιχείρησης σε εξευτελιστικές τιμές σε συγκεκριμένα ευρωπαϊκά και εγχώρια επιχειρηματικά συμφέροντα.

Από την πλευρά του ο κ. Χατζηδάκης κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι συμφώνησε να περιοριστεί το μερίδιο της ΔΕΗ, από το 95% της αγοράς, στο 50% μέχρι το 2020 με μηδενικό οικονομικό αντάλλαγμα, οδηγώντας την εταιρεία στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, καθώς και ότι ο κ. Σκουρλέτης με το άρθρο του υπερασπίζεται αυτό το μοντέλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης