«Ηττοπαθή και αμυντική κίνηση μιας κυβέρνησης που καταρρέει» χαρακτηρίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης την απόφαση των Σαμαρά – Βενιζέλου να ζητήσουν ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.

«Η κυβέρνηση έχει χάσει την πρωτοβουλία των κινήσεων εδώ και πάρα πολύ καιρό και δεν είναι σε θέση να αιφνιδιάσει. Πρόκειται ουσιαστικά για τους τελευταίους σπασμούς μιας κυβέρνησης που βρίσκεται σε αποσύνθεση και καταρρέει. Κατ’ ουσίαν είναι μια ηττοπαθής, αμυντική κίνηση. Είναι μια μάταιη προσπάθεια να ζητήσει ο κ. Σαμαράς την ανανέωση της εντολής από ένα κοινοβούλιο το οποίο είναι πολιτικά, ουσιαστικά απονομιμοποιημένο» υποστηρίζει ο κ. Σκουρλέτης σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ερώτηση για το γεγονός ότι η κυβέρνηση διαθέτει τη στήριξη 154 βουλευτών και προσδοκά να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης και από κάποιους ανεξάρτητους, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει: «Νομίζω ότι αν επιβεβαιωθεί το νούμερο που λέτε, αυτό που θα προκύψει θα είναι μια ψεύτικη εικόνα και οι εντυπώσεις δεν θα κρατήσουν περισσότερο από όσο το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί ο πρόεδρος της Βουλής για να ανακοινώσει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. Ξέρετε ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της κυβέρνησης; Ότι κυβερνά κόντρα στο ρεύμα της κοινωνίας. Ζει με έναν μόνιμο εφιάλτη και ο εφιάλτης αυτός είναι η ώρα που θα κριθεί από τον λαό. Δεν μπορεί να πάει πάρα πολύ μακριά».

Παράλληλα, σχολιάζοντας τις δηλώσεις βουλευτών της ΝΔ καθώς και άλλων παραγόντων της δημόσιας ζωής, όπως ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, οι οποίοι ζητούν τον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης, ο κ. Σκουρλέτης υπογραμμίζει: «Αν υπάρχει μία και πραγματική ανάγκη, αυτή είναι να προκύψουν νέοι και αντιπροσωπευτικοί συσχετισμοί εντός του κοινοβουλίου και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με μία διαδικασία: με προσφυγή στις κάλπες».

«Το πρόβλημα της χώρας είναι πρόβλημα πολιτικής. Αυτή η πολιτική που εφαρμόστηκε μέχρι τώρα, η μνημονιακή πολιτική, έχει οδηγήσει πραγματικά τη μεγαλύτερη πλειοψηφία του λαού σε μια άθλια οικονομική και κοινωνική κατάσταση. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Οι υπόλοιπες συζητήσεις είναι αποπροσανατολιστικές και στη δεδομένη στιγμή απλά και μόνο αποσκοπούν στο να διαχυθούν οι ευθύνες αυτών που μας οδήγησαν ως εδώ» προσθέτει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης: Οι έξι λόγοι που οδήγησαν στον αιφνιδιασμό
Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 2 Οκτωβρίου 2014, 11:40

Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης