Ούτε βήμα πίσω δεν κάνει το Βερολίνο όσον αφορά στις δεσμεύσεις που καλείται να υλοποιήσει η ελληνική κυβέρνηση.

Με τις πιέσεις στη Μπούτεσταγκ να είναι συνεχείς και την πρόσφατη επικύρωση της συμφωνίας του Eurogroup για την τετράμηνη επέκταση της δανειακής σύμβασης να προκαλεί έντονες αντιδράσεις στον «σκληρό πυρήνα» του κυβερνητικού συνασπισμού, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έστειλε εκ νέου ξεκάθαρο μήνυμα προς την Αθήνα και τον Έλληνα ομόλογό του, Γιάνη Βαρουφάκη, να σταματήσουν τα παιχνίδια και να εφαρμόσουν στο ακέραιο τα όσα υποσχέθηκαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
«Προτού καταβληθούν περαιτέρω κεφάλαια, η Αθήνα θα πρέπει να αποδείξει ότι έχει υλοποιήσει τους συμφωνημένους όρους», το μήνυμα του Βερολίνου προς την Ελλάδα δια στόματος Β. ΣόιμπλεΜιλώντας σε γερμανική εφημερίδα, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας ξεκαθάρισε πως «το βάρος της ευθύνης για την καταβολή των προβλεπόμενων κεφαλαίων (δόσεις προς την Ελλάδα, κέρδη από τα ομόλογα της ΕΚΤ) βρίσκεται στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης η οποία θα πρέπει να υλοποιήσει τους όρους του προγράμματος διάσωσης».

«Προτού καταβληθούν περαιτέρω κεφάλαια, η Αθήνα θα πρέπει να αποδείξει ότι έχει υλοποιήσει τους συμφωνημένους όρους» ανέφερε ο Βόλφγκανγκ ο Σόιμπλε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Stuttgarter Zeitung».

«Το πόσο χρονικό διάστημα θα χρειαστεί η Ελλάδα για να εκπληρώσει τους όρους, εξαρτάται από την Αθήνα» διεμήνυσε, προειδοποιώντας παράλληλα τον Γιάνη Βαρουφάκη να μην επιχειρήσει να «αλλάξει τους όρους της συμφωνίας».

«Εάν ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών δηλώσει ότι η συμφωνία του Eurogroup με την Ελλάδα είναι ασαφής, θα σημαίνει ότι το κάνει γνωρίζοντας πως είναι λάθος» πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης