Σταθερός στην άποψή του για την ανάγκη υλοποίησης σκληρών μεταρρυθμίσεων πριν από την έναρξη της συζήτησης για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους εμφανίστηκε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, σε δηλώσεις του προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το εάν αναμένεται το εκτιμώμενο πρωτογενές πλεόνασμα το 2018 για την Ελλάδα, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ανέφερε ότι «είναι σημαντικό να αποφασιστούν και να εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις. Η Ελλάδα να μπορέσει να γίνει ανταγωνιστική και να αποκτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών. Αυτός είναι ένας μακρύς δρόμος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερωτηθείς σχετικά ο Γερμανός υπουργός δήλωσε ότι η έκβαση των εκλογών στην Αυστρία και το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ιταλία αποτελούν δύο διαφορετικά πράγματα.

«Επικρατεί ικανοποίηση για το αποτέλεσμα στην Αυστρία. Βέβαια, το 48% που έλαβαν οι λαϊκιστές είναι ένα υψηλό ποσοστό» σημείωσε.

Για την Ιταλία ανέφερε πως η κίνηση Ρέντσι για το δημοψήφισμα ήταν μια «ιδιαίτερα φιλόδοξη προσπάθεια… Δεν ξέρω τι θα γινόταν αν γίνονταν στη Γερμανία ανάλογες κινήσεις». Παράλληλα, για το ενδεχόμενο εκλογών είπε με νόημα πως οι Ιταλοί «είναι μαθημένοι από αυτά…».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρακολουθήστε απόσπασμα των δηλώσεών του:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης