Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας ανέφερε την Παρασκευή ότι η ασφαλιστική μεταρρύθμιση στην Ελλάδα παραμένει το βασικό σημείο – τροχοπέδη των διαπραγματεύσεων, προκαλώντας προβλήματα στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

«Ένα ιδιαίτερα δύσκολο σημείο είναι αυτό των μεταρρυθμίσεων του ασφαλιστικού. Το σύστημα των συντάξεων πρέπει να γίνει βιώσιμο» τόνισε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στο περιθώριο του Eurogroup, σύμφωνα με το Reuters.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Bloomberg, ο Γερμανός αξιωματούχος επανέλαβε ότι «η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει της υποχρεώσεις που προβλέπονται στο μνημόνιο», ενώ μιλώντας έπειτα από τη συνεδρίαση του ECOFIN, σημείωσε επίσης ότι «το ταμείο αποκρατικοποιήσεων θα πρέπει να ολοκληρωθεί πριν λήξει η αξιολόγηση».

Ερωτηθείς για τη γερμανική τράπεζα Deutsche Bank, οι τίτλοι της οποίας δέχονται μεγάλες πιέσεις από την αρχή του έτους λόγω φόβων για την κεφαλαιακή της επάρκεια, ο κ. Σόιμπλε επανέλαβε ότι δεν τρέφει κάποια ανησυχία.

Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι ο γερμανικός τραπεζικός κολοσσός έχει αντοχές και είναι καλά τοποθετημένος ώστε να αντιμετωπίσει τις όποιες δυσκολίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης