Απάντηση στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή τη συνέντευξή του σε ραδιοφωνικούς σταθμούς της Θεσσαλονίκης, έδωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης.

«Μπήκαν από τον φοβερό αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα εξής διλήμματα. Ένα δίλημμα είναι το “ή αρχαία ή μετρό” και το 2015 δεν είχαμε ούτε αρχαία ούτε μετρό. Ένα δεύτερο δίλημμα είναι ή δημόσιο ή ιδιωτικό, όπως τον ΟΑΣΘ και άλλο ένα ή δρόμοι ή σιδηρόδρομοι, που επίσης δεν είχαμε τίποτα από τα δύο» τόνισε ο κ. Σπίρτζης στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Και αρχαία και μετρό» στην 15η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος στα όσα υποστήριξε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον ΟΑΣΘ ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών δήλωσε:

«Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι απέτυχε το πείραμα της κυβέρνησης με τον ΟΑΣΘ. Είπε να ρωτήσουμε τους χρήστες. Δεν πρόλαβα να πάρω τους βουλευτές της ΝΔ που στέλνανε καταλόγους με διορισμούς δεν πρόλαβα να πάρω αυτούς που πουλούσαν τα λεωφορεία για 500 ευρώ, δεν μπόρεσα να πάρω τους χρήστες στις τράπεζες που έπρεπε να έχουν αποθεματικά 37.000.000 ευρώ και είχαν 700 ευρώ» και συνέχισε:

«Τον ευχαριστούμε για την υπηρεσία, που στο παρελθόν προσέφερε στη χώρα. Για τους χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές, για τις χαμηλές ασφαλιστικές εισφορές. Μας είπε ότι “πλαδάρευσε” το κράτος επί ΣΥΡΙΖΑ, ενώ όταν ο Κυριάκος ήταν υπουργός πετούσε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ίδιο τόνο ο κ. Σπίρτζης είπε ότι πρέπει να «καταγγείλουμε την κυβέρνηση και την Αττικό Μετρό που σε λίγο καιρό προκηρύσσει τον διαγωνισμό για τις πρόδρομες εργασίες και να καταγγείλουμε τα στελέχη ΟΣΕΘ και του ΑΣΥΘ, που προσπαθούν να παράξουν έργο στις αστικές συγκοινωνίες και να ευχηθούμε περαστικά στον Ζουράρι γιατί το μέτρο ολοκληρώνεται και επεκτείνεται (ενώ ο ΠΑΟΚ δεν έχει πάρει ακόμη πρωτάθλημα) και στον Κυριάκο Μητσοτάκη που το Φθινόπωρο του 2019 θα χάσουνε».

Μετά το πέρας της εκδήλωσης σε ερώτηση δημοσιογράφων αναφορικά με το μέλλον της ΕΛΒΟ ο κ. Σπίρτζης αποκάλυψε πως εντός ολίγων ημερών το υπουργείο Μεταφορών θα ανακοινώσει τον σύμβουλο, που θα αναλάβει το μοντέλο αξιοποίησής της.

Δείτε το video: 

Πηγή: thestival.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης