Στην πρόταση του Ποταμιού για τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου, την οποία θα καταθέσει το μεσημέρι της Τρίτης στον Πρόεδρο της Βουλής, αναφέρθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή του με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.

«Αν εφαρμοστεί η πρόταση μας, στα δημόσια ταμεία, σε βάθος δεκαετίας μπαίνουν 300 εκατομμύρια. Σημαντικό όμως είναι να υπάρχουν πολλές φωνές, πλουραλισμός και πολλοί εργαζόμενοι. Επίσης η πρότασή μας προβλέπει οι εργολάβοι και οι προμηθευτές του Δημοσίου να μην έχουν δικαίωμα ιδιοκτησίας στην τηλεόραση, ενώ προτείνουμε ετησίως τα κανάλια να υποχρεώνονται να καταθέτουν στο ΕΣΡ όλα τα πιστοποιητικά που βεβαιώνουν ότι φορολογικά, ασφαλιστικά και τραπεζικά είναι υγιείς επιχειρήσεις» είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Θεοδωράκης συγκρίνοντας τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με τον Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε ότι υπάρχουν κοινά σημεία των λαϊκιστών σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου: «Μου έκανε εντύπωση ότι πήρε στον κ. Τσίπρα μέρες έως ότου πει στην κεντρική επιτροπή του κόμματός του ότι θα κάνει σεβαστή την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας. Θα έπρεπε αυτό να είναι δεδομένο εξαρχής. Και το συνδύασα με την παραδοχή του κυρίου Τραμπ ότι τελικά θα αποδεχτεί το αποτέλεσμα των εκλογών» ανέφερε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι ο λαϊκισμός περνάει κρίση καθότι Τραμπ και Τσίπρας τελικά λένε ότι θα αποδεχτούν τους κανόνες του δημοκρατικού παιχνιδιού.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο επικεφαλής του Ποταμιού εκτίμησε ότι δεν θα γίνουν εκλογές ή τουλάχιστον ότι ο κ. Τσίπρας θα προσπαθήσει να τις αποφύγει μέχρι να χτίσει το κομματικό κράτος όπως το έχει ονειρευτεί και τόνισε ότι σημασία έχει να λύνουμε τα προβλήματα της κοινωνίας και όχι να συζητάμε το ενδεχόμενο εκλογών.

Αναφερόμενος στα όσα συνέβησαν τον τελευταίο καιρό στο Ποτάμι με τη διαγραφή του βουλευτή Αχαΐας του Κινήματος, σχολίασε: «Προφανώς υπάρχουν κάποιοι που θεωρούν ότι είναι πιο ασφαλές -γι’ αυτούς- να αναζητήσουν τώρα σε μια περίοδο σύγκρουσης, μια περίοδο δύσκολη που τρέμουν τα πόδια τους, ασφαλέστερα λιμάνια. Ώρα τους καλή. Το Ποτάμι θα συνεχίσει με τους συμμάχους του, για το μεγάλο στοίχημα που έχει βάλει από τότε που γεννήθηκε: να αλλάξουμε τη χώρα, χωρίς να την γκρεμίσουμε» ενώ προσέθεσε ότι κανείς στο Ποτάμι δεν διαγράφεται για τις απόψεις του αλλά κάποιος που λέει ότι «το κόμμα τελείωσε, εγώ θα πάω στη ΝΔ» δεν μπορεί να έχει θέση στο Ποτάμι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης