Στην ανάγκη δημιουργίας ενός Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας στάθηκε εκ νέου ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης σε δήλωσή του την Πέμπτη, ενώ σχολίασε και την αναφορά του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεχμέτ Τσαβούσογλου ότι τα Ίμια είναι τουρκικό έδαφος.

Μιλώντας στην ΕΡΤ από τη Θεσσαλονίκη, ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι «δεν χρειάζεται πανικός, έχουμε το δίκιο με το μέρος μας». «Χρειάζεται όμως να δημιουργηθεί ένα Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας, ώστε οι αποφάσεις να μην είναι στην πλάτη ενός. Να τις πάρουμε όλοι μαζί. Το προτείναμε και θα καταθέσουμε τις επόμενες μέρες στη Βουλή τη σχετική ρύθμιση» ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσθεσε ότι αντίστοιχα Εθνικά Συμβούλια Ασφαλείας λειτουργούν στις περισσότερες δυτικές κοινωνίες στον σύγχρονο κόσμο, ώστε τα εθνικά θέματα να αποφασίζονται από τη συντριπτική πλειοψηφία των δημοκρατικών κομμάτων.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, ερωτηθείς για τη δεύτερη αξιολόγηση τόνισε: «Ελπίζω – αν και πολύ φοβάμαι ότι δεν αρκεί μόνο να ελπίζουμε – η κυβέρνηση να έχει βγάλει τα συμπεράσματά της από αυτή την καθυστέρηση. Έπρεπε όλα να έχουν τελειώσει πολύ πιο νωρίς. Είχαμε όλον τον χρόνο να αρνηθούμε, είχαμε όλον τον χρόνο να αντιπροτείνουμε. Αντί να κάνουμε αυτό, αφήσαμε τον χρόνο να φεύγει και τώρα που έχουμε φτάσει στο παρά ένα, φοβάμαι ότι θα έρθει η κυβέρνηση και θα πει δεν έχουμε άλλο χρόνο, πρέπει να πάρουμε τα λεφτά, οπότε υπογράφουμε ότι θα μας φέρνουν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης