Στη συμφωνία με τα Σκόπια αναφέρθηκε σε σημερινές πρωινές του δηλώσεις ο πρόεδρος του «Ποταμιού» Σταύρος Θεοδωράκης, χαρακτηρίζοντας τη σε γενικές γραμμές «καλή», διότι «υπερασπίζεται τα βασικά πράγματα που λέγαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια».

«Είμαστε υποχρεωμένοι να πάμε στην επόμενη ημέρα» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Θεοδωράκης και πρόσθεσε «πρέπει τώρα να απλώσουμε ένα χέρι στους γείτονές μας».
Ο επικεφαλής του «Ποταμιού» ξεκαθάρισε πως θα ψηφίσει τη συμφωνία, αλλά δεν θα στηρίξει την κυβέρνηση.
Σχετικά με το μέλλον του κόμματός του εντός του Κινήματος Αλλαγής είπε μεταξύ άλλων ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν στη «μεγάλη συνάντηση αντιπροσώπων την 1η Ιουλίου».

«Δεν μπήκα στο Κίνημα Αλλαγής για να σιγουρέψω κάποια θέση. Μπήκαμε εκεί μήπως και μπορέσουμε τις παραδοσιακές δυνάμεις του χώρου, που είναι παλιές, να τις σπρώξουμε σε πιο μεταρρυθμιστικές θέσεις» είπε ο κ. Θεοδωράκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Πάντως, όπως παρατήρησε, το ΚΙΝΑΛ είναι «πιο συντηρητικό από αυτό που θα θέλαμε». Τέλος, εκτίμησε ότι η συμφωνία είναι καλή και θα μπορούσε να είναι καλύτερη αν υπήρχε συμβούλιο εθνικής ασφαλείας.
Σχετικά με το σενάριο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Σταύρος Θεοδωράκης ξεκαθάρισε πως «δεν υπάρχει κανένα σενάριο να είμαι σε συνδυασμό του ΣΥΡΙΖΑ ή της ΝΔ».
«Δεν θα αντικαταστήσουμε τον κύριο Καμμένο. Δεν είμαι διατεθειμένος να του κάνω τα ρεπό στην κυβέρνηση» τόνισε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης