«Μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης να λήξει μια εκκρεμότητα 25 ετών» χαρακτήρισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής τη συμφωνία Αθηνών – Σκοπίων, κατά τη συζήτηση στη Βουλή του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της 4ης αξιολόγησης.

«Είναι απολύτως θετική η συμφωνία» είπε ο κ. Κοντονής, υπογραμμίζοντας ότι «θα είναι μια ονομασία εντός και εκτός, της γείτονος χώρας και θα υπάρξουν αλλαγές στο σύνταγμα της που θα απαλείφουν τις αλυτρωτικές αναφορές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν αναφερόμαστε σε μια ανώνυμη χώρα. Έχει όνομα, το οποίο έχει αποδεχτεί η Ελλάδα εδώ και χρόνια στο πλαίσιο του ΟΗΕ και είναι πΓΔΜ. Και το χειρότερο είναι ότι το αναγνώρισαν πάνω από 140 – 150 χώρες» ανέφερε, ενώ επικαλέστηκε και τις δηλώσεις του Προέδρου της πΓΔΜ Γκ. Ιβάνοφ, που όπως είπε ο υπουργός «μίλησε για παράδοση στους Έλληνες».

Απαντώντας στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση, ο κ. Κοντονής έκανε λόγο για ακραία ρητορική, ενώ επιτέθηκε στη ΝΔ, κατηγορώντας την ότι «προβάλλει το θέμα των κομματικών συμφερόντων της και ξεχνά για ποιο όνομα διαπραγματευόταν όταν ήταν η ίδια κυβέρνηση».

«Η σημερινή συμφωνία υπερβαίνει τη συμφωνία που τροχιοδρομούσε η ΝΔ» τόνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίθεση στη ΝΔ εξαπέλυσε ο κ. Κοντονής και για τη στάση της στο πολυνομοσχέδιο, κάνοντας λόγο για «μικροκομματική αντιπολιτευτική ρητορία χωρίς βάση» και την κατηγόρησε ότι «εμφανίζεται κατώτερη των περιστάσεων».

Τέλος, αναφερόμενος ο υπουργός Δικαιοσύνης στο θέμα του ΕΝΦΙΑ, τόνισε ότι «για την κυβέρνηση το ζήτημα μένει ανοικτό» σημειώνοντας ότι μπορεί να μην μπόρεσε να καταργήσει το μέτρο, όμως προσπάθησε το οικονομικό βάρος να το μετακυλήσει και να πληρώσουν αυτοί που έχουν τη δυνατότητα.

«Με αυτήν την πρωτοβουλία της κυβέρνησης σήμερα, σηματοδοτείται μια άλλη πολιτική για τις οικονομικές απαιτήσεις και τις προϋποθέσεις που έθετε η τρόικα σε άλλη εποχή. Αυτή η κυβέρνηση μπορεί να νομοθετηθεί με μεγαλύτερη ευρύτητα μετά τον Αύγουστο που θα λήξει η μαύρη περίοδος των μνημονίων» κατέληξε ο κ. Κοντονής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης