Τα γραφεία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης επισκέφθηκε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, ο οποίος παρέδωσε στον πρόεδρο της Αρχής, τη Διαδικτυακή Πλατφόρμα Παρακολούθησης και Αναζήτησης Ραδιοτηλεοπτικού Προγράμματος.

Στόχος του υπουργείου ΨΗΠΤΕ, είναι η ενίσχυση – σε όλα τα επίπεδα – (υλικοτεχνικό, οικονομικό, ανθρωπίνου δυναμικού κλπ) του ΕΣΡ, ώστε η Ανεξάρτητη Αρχή να επιτελέσει απρόσκοπτα τον θεσμικό και ελεγκτικό της ρόλο. Αυτό επανέλαβε και ο υπουργός ΨΗΠΤΕ Ν. Παππάς σήμερα, στον Πρόεδρο της Αρχής Θ. Κουτρουμάνο και τον Αντιπρόεδρο Ρ. Μορώνη, καθώς και στα υπόλοιπα μέλη του ΕΣΡ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η νέα υπηρεσία δίνει στους χρήστες – μέλη του ΕΣΡ, τη δυνατότητα να μελετούν το πρόγραμμα ευρείας γκάμας τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών, 24 ώρες το εικοσιτετράωρο και επτά μέρες την εβδομάδα, με τη χρήση των πιο σύγχρονων τεχνολογικών μέσων. Με τον τρόπο αυτό, το ΕΣΡ αποκτά τη δυνατότητα ενδελεχούς εποπτείας του μεταδιδόμενου ραδιοτηλεοπτικού προγράμματος, ώστε να προχωρά στην επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων, σε κάθε περίπτωση παραβίασης της σχετικής νομοθεσίας.

Η Διαδικτυακή Πλατφόρμα αποκτήθηκε μετά τη διενέργεια διαγωνισμού από το υπουργείο ΨΗΠΤΕ, και έναντι 54.000 ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης