Η συντριπτική πλειοψηφία των νοικοκυριών δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από τους πλειστηριασμούς, καθώς υπάρχει ακόμα περιθώριο ενός έτους να υποβάλλουν αίτηση υπαγωγής στον νόμο που προστατεύει πλήρως την πρώτη κατοικία, διαβεβαιώνει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Νέα Σελίδα.

Όπως εξηγεί, «αναπτύξαμε ένα πρωτοφανές για τα ευρωπαϊκά δεδομένα πλαίσιο προστασίας των δανειοληπτών από πιθανές επιθετικές πολιτικές των μη τραπεζικών ιδρυμάτων που θα αποκτήσουν δάνεια, ενώ προσφέραμε στους ασθενέστερους τη δυνατότητα νομικής και οικονομικής υποστήριξης των δανειοληπτών από το Δημόσιο, μακροχρόνιων ρυθμίσεων βάσει ικανότητας αποπληρωμής, επιδότησης των στεγαστικών δανείων, καθώς και διαγραφής του υπόλοιπου ποσού βάσει της πραγματικής αξίας της περιουσίας – για παράδειγμα, την εμπορική αξία ακινήτων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Σταθάκης σημειώνει ότι η χώρα δεν έχει «κλειδώσει» την έξοδο από τα μνημόνια, καθώς «χρειάζεται να συνεχίσουμε την προσπάθεια και να επιμείνουμε στην επίτευξη των στόχων που θέσαμε, ώστε να συνεχιστούν η σημερινή εντυπωσιακή υπεραπόδοση, που αξιοποιούμε υπέρ της κοινωνίας και των ασθενέστερων, καθώς και η βελτίωση όλων των οικονομικών δεικτών».

Για τη ΔΕΗ, αναφέρει ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να παραμείνει ο βασικός πυλώνας της αγοράς ενέργειας και τις επόμενες δεκαετίες, ενώ προαναγγέλλει ότι σε λίγες μέρες θα καθοριστούν τα αντισταθμιστικά μέτρα της όχλησης που προκαλεί η παραγωγική δραστηριότητα της ΔΕΗ και των ιδιωτών επενδυτών στις τοπικές κοινωνίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης