Για «τη σταθερή προσήλωση της ελληνικής κυβέρνησης στην πλήρη και ορθή εφαρμογή του Ανθρωπιστικού Δικαίου στη χώρα μας, την οποία αποδεικνύει η ευαισθητοποίηση και η άοκνη προσπάθειά της να διαχειρισθεί τη μεταναστευτική κρίση με σεβασμό στα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα», διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης τους εκπροσώπους της Διεθνούς Ομοσπονδίας του Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (IFRC) και της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού (ICRC) με τους οποίους συναντήθηκε σήμερα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών με τον περιφερειακό διευθυντή της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (IFRC) Δρ Missiri, τον επικεφαλής του γραφείου της IFRC στην Ελλάδα Ruben Cano και τον επικεφαλής της περιφερειακής αποστολής της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού (ICRC) Regis Savioz, τους οποίους συνόδευε ο νέος πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, πρέσβυς κ. Αλεξανδρής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλαίσιο αυτής, εξετάσθηκαν περαιτέρω τρόποι ενίσχυσης της αδιάλειπτης συνεργασίας της κυβέρνησης με τις δύο ανθρωπιστικές οργανώσεις, καθώς και η αντιμετώπιση ζητημάτων που σχετίζονται με τη δράση τους στην Ελλάδα

Οι υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι των δύο Οργανώσεων εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για την υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης και του κ. Αμανατίδη στο έργο που επιτελούν, ενώ ευχήθηκαν να συνεχισθεί η αγαστή αυτή συνεργασία, με τη συμβολή και του νέου προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης