Στη Διεθνή Έκθεση Κρουαζιέρας Seatrade Cruise Global, από τις 14 έως τις 17 Μαρτίου, στο Fort Lauderdale των ΗΠΑ συμμετέχει η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, για την προώθηση και προβολή της Ελλάδας ως δημοφιλούς παγκόσμιου προορισμού κρουαζιέρας.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη στο είδος της έκθεση και αποτελεί σημείο συνάντησης των εκπροσώπων της παγκόσμιας αγοράς, όπου παρουσιάζονται οι τελευταίες τάσεις και ανακοινώνονται οι μελλοντικοί σχεδιασμοί και στρατηγικές επιλογές των εταιρειών κρουαζιερόπλοιων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ελλάδα συμμετάσχει στην εφετινή έκθεση με περίπτερο του ΕΟΤ και της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ), έχοντας σημαντικά ενισχυμένη παρουσία στις παράλληλες εκδηλώσεις και επιχειρηματικές συναντήσεις.

Η κα Κουντουρά και ο γ.γ. Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Γιώργος Τζιάλλας συναντήθηκαν χθες με εκπροσώπους των μεγαλύτερων εταιρειών κρουαζιερόπλοιων, μεταξύ των οποίων ήταν η πρόεδρος και CEO της Crystal Cruises, Εdie Rodriguez, ο πρόεδρος της Silversea Cruises, Μanfredi Lefebvre και η πρόεδρος της Carnival Cruises, Christine Duffy.

H αναπληρώτρια υπουργός αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας και τη μοναδικότητά της στον θαλάσσιο τουρισμό, καθώς και στον σχεδιασμό για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού κρουαζιέρας, που αποτελεί μία από προτεραιότητες της εθνικής τουριστικής πολιτικής. Επίσης, επεσήμανε τις σημαντικές προοπτικές ενίσχυσης των υπαρχόντων δρομολογίων και ανάπτυξης νέων σε δημοφιλείς αλλά και ανερχόμενους ελληνικούς προορισμούς και λιμάνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κα Κουντουρά εκπροσώπησε την Ελλάδα στο συνέδριο της έκθεσης, όπου παρουσιάστηκαν οι εξελίξεις και οι προοπτικές στον θαλάσσιο τουρισμό από τους κορυφαίους επαγγελματίες του κλάδου. Η αναπληρώτρια υπουργός συνεχίζει και σήμερα τις συναντήσεις της με τουριστικούς φορείς των ΗΠΑ και με εκπροσώπους της διεθνούς κρουαζιέρας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης