Στις εργασίες της Συνόδου των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, που διεξάγεται σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες, θα συμμετάσχει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Επίσης, θα έχει συναντήσεις με τους ομολόγους του της Ισπανίας και της Γεωργίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά την πρώτη ημέρα των εργασιών του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου, ο κ. Βενιζέλος θα λάβει μέρος στις συζητήσεις για το μέλλον της ευρωατλαντικής συνεργασίας και την προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής του 2014, καθώς και για τις εταιρικές σχέσεις του ΝΑΤΟ. Στη συνέχεια, θα παρακαθήσει σε δείπνο εργασίας, στη διάρκεια του οποίου θα συζητηθούν οι προοπτικές διεύρυνσης του οργανισμού.

Αύριο, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο ΝΑΤΟ – Ρωσίας, όπου θα συζητηθεί η συνεργασία της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας με τη Ρωσία. Την ίδια ημέρα, θα λάβει μέρος στη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των κρατών μελών της Συμμαχίας με αξιωματούχους κρατών και διεθνών οργανισμών που συνεισφέρουν στην αποστολή του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν (ISAF). Η Σύνοδος των Υπουργών Εξωτερικού του ΝΑΤΟ θα ολοκληρωθεί με τη συνάντηση της Επιτροπής ΝΑΤΟ – Γεωργίας.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης