Στην Αθήνα θα έρθει τον Μάρτιο ο Αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ ως επικεφαλής αντιπροσωπείας Γερμανών επιχειρηματιών, για να εξεταστούν οι επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν για τους Γερμανούς επιχειρηματίες στην ελληνική οικονομία, σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νίκος Δένδιας, μετά τη συνάντησή του με τον Γκάμπριελ.

«Μετά την επίσκεψη στην Ένωση των Γερμανών Βιομηχάνων (BDI) και μετά από συνεννόηση και με τον πρόεδρό της, είχα τη χαρά τώρα να συναντήσω τον υπουργό Ανάπτυξης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και να συζητήσουμε όλα τα θέματα τα οποία αφορούν και στην οικονομία της Ελλάδας», δήλωσε ο κ. Δένδιας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Συζητώντας με τον κ. Γκάμπριελ συμφωνήθηκε ότι, για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τα συμπτώματα της κρίσης, θα πρέπει η ελληνική οικονομία να βοηθηθεί να εισέλθει στον ενάρετο κύκλο της ανάπτυξης και ο κ. Γκάμπριελ είχε την καλοσύνη να προσυπογράψει όσα πιστεύει η ελληνική κυβέρνηση, ακριβώς για το τι χρειάζεται για να μπούμε σε αυτήν την ανάπτυξη.

Εξέφρασα στον κ. Γκάμπριελ τις ευχαριστίες μας για αυτό και επίσης είχα τη χαρά να τον καλέσω στην Αθήνα. Συμφωνήθηκε ο κύριος Γκάμπριελ να έρθει στην Αθήνα τον Μάρτιο, ως επικεφαλής αντιπροσωπείας Γερμανών επιχειρηματιών, για να δούμε τι επενδυτικές ευκαιρίες υπάρχουν για τους Γερμανούς επιχειρηματίες στην ελληνική οικονομία.

Νομίζω ότι αυτό το οποίο είναι σημαντικό είναι ότι η Γερμανία προσυπογράφει τις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και αυτό είναι κάτι το εξαιρετικά χρήσιμο αλλά και ιδιαίτερα απαραίτητο», υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης