Η αμερικανική κυβέρνηση σκοπεύει να μεσολαβήσει άμεσα στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους Ευρωπαίους, σε μία προσπάθεια να συμβάλει στη γεφύρωση του χάσματος, και για το σκοπό αυτό υψηλόβαθμος αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών μεταβαίνει στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα για να συναντήσει τον Γ. Βαρουφάκη.

Με τα διεθνή ΜΜΕ να προβλέπουν κρίση ρευστότητας τον Μάρτιο, μετά την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να διώξει την τρόικα, οι Αμερικανοί αναλαμβάνουν δράση προκειμένου να αποφύγουν αστάθεια στις διεθνείς αγορές και, κατ’ επέκταση, στην παγκόσμια οικονομία από μία κρίση ρευστότητας στην Ελλάδα, αναφέρει δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μεταξυ, μία εβδομάδα μετά τις ελληνικές εκλογές, στο ΔΝΤ δεν έχουν ακόμη καμία επαφή με τη νέα κυβέρνηση. Αξιωματούχος του Ταμείου τονιζει, σύμφωνα με την «Καθημερινή», ότι η πρωτοβουλία ανήκει στην ελληνική πλευρά. Και το γεγονός ότι η κ. Lagarde δεν έχει τηλεφωνήσει για να συγχαρεί τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, υποβαθμίζεται από το ΔΝΤ, με την διευκρίνιση ότι το Ταμείο δεν είναι κράτος για να έχει διπλωματικά πρωτόκολλα αβροφροσύνης.

Ωστόσο, στο ΔΝΤ συνεχίζουν να παρακολουθούν προσεκτικά τις πρώτες κινήσεις και δηλώσεις της κυβέρνησης, χωρίς να τοποθετούνται επισήμως.

Επιμέλεια: X.M. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης