Την Αυστραλία αναμένεται να επισκεφθεί τον Μάιο η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, με στόχο την προώθηση του ελληνικού τουρισμού.

Παράλληλα, θα υπογράψει και την πολυαναμενόμενη συμφωνία Ελλάδας-Αυστραλίας για χορήγηση τουριστικής βίζας σε νέους 18 έως 30 ετών με δικαίωμα εργασίας για έναν χρόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, που δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα, η κα Κεφαλογιάνη θα επισκεφθεί τη Μελβούρνη στις 12 και 13 Μαΐου, την Καμπέρα στις 14 και το Σίδνεϊ στις 15 και 16 του ίδιου μήνα.

Το πρόγραμμά της περιλαμβάνει επαφές με τουριστικούς παράγοντες, αλλά και με φορείς της ομογένειας, όπως η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης, το Ελληνο-Αυστραλιανό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (HACCI), καθώς και συνεντεύξεις στα αυστραλιανά μέσα.

Επίσης θα παραστεί στην τελετή έναρξης της συνεργασίας του Ελληνικού Μουσείου Μελβούρνης με το Μουσείο Μπενάκη που θα γίνει στις 13 Μαΐου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, πέρυσι η Ελλάδα δέχθηκε 142.642 τουρίστες από την Ωκεανία, από τους οποίους οι 129.112 προέρχονταν από την Αυστραλία. Δηλαδή, η τουριστική κίνηση από Αυστραλία προς Ελλάδα το 2013 αυξήθηκε κατά 9,6%, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις τουριστικών παραγόντων φέτος η αύξηση θα είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Μάλιστα, οι Αυστραλοί αποδεικνύονται και οι πιο γενναιόδωροι, καθώς περνούν στην Ελλάδα περισσότερες ημέρες από κάθε άλλο επισκέπτη δαπανώντας συνολικά 1.420 ευρώ, ενώ ακολουθούν οι Καναδοί (1.207 ευρώ), οι Αμερικανοί (1.098 ευρώ) και οι Ρώσοι (1.005 ευρώ).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης