Της Άντζελας Πεΐτση

Για την εκλογική μάχη των επιμελητηρίων ετοιμάζεται πυρετωδώς η Νέα Δημοκρατία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ενδιαφέρον εστιάζεται στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, με τις προετοιμασίες των γαλάζιων στελεχών να εντείνονται καθημερινά όλο και περισσότερο.

Η ΝΔ με όλα τα στελέχη της στηρίζει τη Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών (ΔΚΜ-ΤΕΕ), επικεφαλής της οποίας είναι ο -κατά γενική ομολογία- επιτυχημένος νυν πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός. Ενδεικτικά να υπενθυμίσουμε τις κινητοποιήσεις – ενημερώσεις – ημερίδες εναντίον των ασφαλιστικών και φορολογικών μέτρων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για τους ελεύθερους επαγγελματίες επιστήμονες.

Στη Θεσσαλονίκη θα είναι εκ νέου υποψήφιος πρόεδρος για το ΤΕΕ/ΤΚΜ ο νυν πρόεδρος Πάρης Μπίλιας, στον οποίο πιστώνεται σειρά δυναμικών παρεμβάσεων και διεκδικήσεων για τον κλάδο των μηχανικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλώντας στο zougla.gr ο κ. Μπίλιας δήλωσε: «Είμαστε στη φάση κατάρτισης των ψηφοδελτίων. Επιδίωξή μας είναι να συμμετέχουν συνάδελφοι που ακόμα έχουν ενδιαφέρον για τα κοινά και διάθεση για προσφορά. Πρέπει να σας ομολογήσω πως δεν είναι και πολύ μεγάλος ο αριθμός αυτών των συναδέλφων στην παρούσα στιγμή λόγω επαγγελματικών και οικονομικών συγκυριών. Οι μηχανικοί έχουν «χτυπηθεί» από τη μείωση του εισοδήματος και ταυτόχρονα είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός των συναδέλφων που έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό».

 «Στόχος της επόμενης τριετίας είναι να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, προκειμένου αυτό το επιστημονικό δυναμικό που υπάρχει στη χώρα μας και ταυτόχρονα βγαίνει από τα πανεπιστήμια να παραμείνει στην Ελλάδα, προκειμένου να προσφέρει και να βοηθήσει στην ανάκαμψη της χώρας» πρόσθεσε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης