Ευρεία σύσκεψη για θέματα που αφορούν τα νησιά πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο επαρχείο της Κω, με την παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή και του υφυπουργού Νεκτάριου Σαντορινιού. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι βουλευτές του νομού, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γ. Χατζημάρκος, ο δήμαρχος Κω Γ. Κυρίτσης και εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων και φορέων του νησιού.

Η σύσκεψη ξεκίνησε με την τοποθέτηση του περιφερειάρχη Γ. Χατζημάρκου, ο οποίος έκανε αναφορά στα προβλήματα που προκλήθηκαν από το προσφυγικό, επισημαίνοντας ότι έγινε το καλύτερο δυνατό, αφού οι επιδόσεις των νησιών ήταν αρκετά καλές στον τουρισμό με δεδομένο τα προβλήματα και τις συνθήκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι προσδοκίες είναι πολλές από τις επισκέψεις τόσο του πρωθυπουργού στη Νίσυρο σε ό,τι αφορά στα ειδικά μέτρα για τα νησιά, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Χατζημάρκος, προσθέτοντας πως το Υπουργείο Ναυτιλίας πρέπει να παίξει κεντρικό ρόλο πάνω σε όλα τα ζητήματα των νησιωτικών πολιτικών (υποστελέχωση, δομές υγείας, δομές παιδείας κ.ά.).

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην υποχρηματοδότηση, λέγοντας πως η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι η φτωχότερη περιφέρεια στην Ελλάδα από πλευράς χρηματοδότησης (περιφερειακό πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020 – 168.000.000 ευρώ για να καλυφθούν ανάγκες 60 νησιών για τα επόμενα 6 χρόνια).

Επιπλέον, έκανε αναφορά στα προβλήματα που υπάρχουν στις ακτοπλοϊκές και αεροπορικές συγκοινωνίες τονίζοντας ότι «δεν μπορεί όλη η νησιωτική Ελλάδα να αξίζει όσο 20 χιλιόμετρα εθνικού οδικού δικτύου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης