Η Κεντροαριστερά ψηφίζει αρχηγό

Η Κεντροαριστερά ψηφίζει αρχηγό
Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι πολίτες για την ανάδειξη του επικεφαλής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς. Η ψηφοφορία άρχισε στις 08.00 το πρωί και θα διαρκέσει έως τις 20.00 το βράδυ. Ειδικά για την περιοχή της Αθήνας, οι κάλπες σήμερα θα παραμείνουν ανοιχτές έως και τις 21.00, λόγω της διεξαγωγής του Μαραθώνιου της Αθήνας.

Η συμμετοχή κρίνεται πολύ ικανοποιητική, καθώς στις 17:00 οι ψηφίσαντες ήταν περίπου 150.000, τα 2/3 εκ των οποίων σε κέντρα της επαρχίας.

Για να εκλεγεί από τον πρώτο γύρο, ο νικητής θα πρέπει να συγκεντρώσει το 50%+1 των έγκυρων ψήφωνΓια να εκλεγεί από τον πρώτο γύρο, ο νικητής θα πρέπει να συγκεντρώσει το 50%+1 των έγκυρων ψήφων. Αν κανένας υποψήφιος δεν συγκεντρώσει το ποσοστό αυτό, η εκλογή θα επαναληφθεί μεταξύ των δυο πρώτων υποψηφίων και νικητής θα ανακηρυχθεί αυτός που θα πλειοψηφήσει, όσες ψήφους και αν συγκεντρώσει.

Στον δεύτερο γύρο, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 19 Νοεμβρίου, ψηφίζουν μόνον όσοι ψήφισαν στον πρώτο γύρο.

Οι υποψηφιότητες

Υποψήφιοι πρόεδροι του νέου φορέα είναι οι: Νίκος Ανδρουλάκης, Kωνσταντίνος Γάτσιος, Φώφη Γεννηματά, Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Καμίνης, Γιάννης Μανιάτης, Απόστολος Πόντας, Γιάννης Ραγκούσης, Δημήτρης Τζιώτης.

Αναλυτικά τα εκλογικά κέντρα στο έγγραφο που ακολουθεί.

Για να δείτε το έγγραφο πατήστε εδώ:

Ενιαίο ψηφοδέλτιο - Ένας σταυρός προτίμησης

Μπορεί να ψηφίσει κάθε πολίτης εγγεγραμμένος/η στον εκλογικό κατάλογο έως τον Νοέμβριο 2017, που αποδέχεται τις θεμελιώδεις αρχές που εμπνέουν από παλιά τη δράση της προοδευτικής/δημοκρατικής παράταξης στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν η δημοκρατία, ο σεβασμός των δικαιωμάτων του ανθρώπου και η κοινωνική δικαιοσύνη.

Το ψηφοδέλτιο είναι ενιαίο και μπαίνει μόνο ένας σταυρός προτίμησης. Όποιος προσέλθει θα πρέπει να έχει μαζί του την ταυτότητα ή το διαβατήριό του. Μπορεί να πάει να ψηφίσει όπου επιθυμεί. Σε όποιο εκλογικό κέντρο τον εξυπηρετεί.

Η ψηφοφορία αφορά τον επικεφαλής του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα που θα ηγηθεί και θα αναλάβει την ανασυγκρότηση της ιστορικής προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης.

Η ψηφοφορία γίνεται σε περίπου 1.000 εκλογικά τμήματα σε όλους τους νομούς της χώρας και στο εξωτερικό.

Για να συμμετάσχει κάποιος στη ψηφοφορία θα πρέπει να καταβάλει κατ' ελάχιστο εισφορά 3 ευρώ. Το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα καταβληθεί για την κάλυψη της δαπάνης της εκλογικής διαδικασίας. Αν περισσέψουν χρήματα, αυτά θα είναι η προίκα του νέου κόμματος.

Την οργάνωση των εκλογών έχει αναλάβει η Ανεξάρτητη Επιτροπή Διαδικασιών και Δεοντολογίας με πρόεδρο τον καθηγητή Ν.Κ. Αλιβιζάτο.

Για την οργάνωση της ψηφοφορίας σε όλη την επικράτεια, η ΑΕΔΔ αποφάσισε να συγκροτήσει «Δίκτυο Εμπιστοσύνης» ορίζοντας εκπροσώπους της σε επίπεδο Περιφέρειας, Νομού και Δήμων.

Γεννηματά: Τολμάμε για τη χώρα μας και όλοι μαζί μπορούμε να φέρουμε τη νέα αλλαγή


Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, ψήφισε στην Καλλιθέα για την εκλογική διαδικασία για το νέο ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς.Γ. Καμίνης: Σήμερα δεν φτιάχνουμε ένα μικρό κόμμα αλλά μία μεγάλη παράταξη που θα αλλάξει την Ελλάδα

Ο υποψήφιος για τον ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς και δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης ψήφισε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.Ν. Ανδρουλάκης: Σήμερα ξεκινά μια νέα εποχή για την προοδευτική παράταξη

Σε εκλογικό κέντρο στη Ρόδο ψήφισε ο ευρωβουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς Νίκος Ανδρουλάκης.Στο Άργος ψήφισε ο Γιάννης Μανιάτης

Στο Εργατικό Κέντρο του Άργους ψήφισε νωρίτερα το πρωί ο Γιάννης Μανιάτης. Ο υποψήφιος πρόεδρος του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, τόνισε την σημασία αυτής της ψηφοφορίας.Στο Χολαργό ψήφισε ο Γιάννης Ραγκούσης

Ο Γιάννης Ραγκούσης, υποψήφιος για την εκλογή του επικεφαλής του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς, ψήφισε στο εκλογικό κέντρο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Χολαργού.Σε εκλογικό κέντρο της Αγίας Βαρβάρας ψήφισε ο Στ. Θεοδωράκης

Στην Αγία Βαρβάρα, στη γειτονιά που μεγάλωσε, ψήφισε ο Σταύρος Θεοδωράκης. Τον υποδέχτηκαν παιδικοί του φίλοι και υποστηρικτές της υποψηφιότητάς του.

Άνοιξαν οι κάλπες


«Η διαδικασία ξεκίνησε κανονικά, ελπίζουμε όσοι είναι στην Κεντροαριστερά και ενδιαφέρονται αυτή η παράταξη να πάει καλά να έρθουν και να ψηφίσουν» δήλωσε στο zougla.gr o Ανδρέας Ποτηριάδης, μέλος της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ.
Ψήφισε και ο Γιώργος Παπανδρέου 

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, συμμετείχε ψηφίζοντας στην εκλογική διαδικασία της Κυριακής για την ανάδειξη του ηγέτη του νέου ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς και επεσήμανε τη σημασία της για τη χώρα, τονίζοντας ότι είναι ένα σημαντικό κάλεσμα αλλαγής.Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξεδόθη από το Γραφείο Τύπου του Κινήματος:

«Η σημερινή ημέρα είναι σημαντική, γιατί είναι ένα βήμα συμμετοχής. Ένα βήμα συμμετοχής για τους πολίτες, ένα βήμα συμμετοχής για τους φίλους και τα μέλη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Είναι και ένα κάλεσμα αλλαγής, διότι η Ελλάδα έχει πολλές δυνατότητες, έχει τεράστιες δυνατότητες, εάν ο Ελληνικός λαός ξαναβρεί την αυτοπεποίθηση, τη θέληση, να γίνουν αλλαγές. Να ξεφύγει από τις μεγάλες κουβέντες εκείνων των παρατάξεων, και της δεξιάς και των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που ουσιαστικά εξαπάτησαν τον Ελληνικό λαό τάζοντας παραδείσους, αλλά κάνοντας ακόμα πιο δύσκολη την προσαρμογή μετά από την οικονομική κρίση. Είναι η ώρα για μια διαφορετική πορεία της χώρας, με πρωτοπορία το ίδιο τον πολίτη».

Ευ. Βενιζέλος: «Η μεγάλη δημοκρατική παράταξη δύναμη ευθύνης για τη χώρα»

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος έδωσε το δικό του παρόν στην εκλογική διαδικασία, τονίζοντας ότι ελπίζει η ελληνική κοινωνία να δώσει στη δημοκρατική παράταξη την ευκαιρία να παίξει τον ιστορικό της ρόλο σε αυτή τη δύσκολη για τον τόπο συγκυρία.«Να δώσει η σημερινή διαδικασία την ευκαιρία στη μεγάλη δημοκρατική παράταξη να προβάλει με πολύ καθαρό τρόπο τις προγραμματικές της θέσεις, να αποκτήσει ξανά το δεσμό που είχε και πρέπει να έχει με την ελληνική κοινωνία και να παίξει το ρόλο της ως υπεύθυνη δύναμη υπέρ του εθνικού συμφέροντος», ευχήθηκε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Κατά την έξοδο του από το εκλογικό κέντρο, σημείωσε ότι «οι συνθήκες εξακολουθούν να είναι εξαιρετικά δύσκολες και απαιτητικές για τον τόπο μας».

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 12 Νοεμβρίου 2017, 17:17