Στις Βρυξέλλες θα βρίσκεται σήμερα και αύριο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην ατζέντα της Συνόδου είναι το πακέτο Γιούνκερ ύψους 315 δισ., καθώς και οι εξελίξεις στην Ουκρανία και οι σχέσεις με τη Ρωσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Σαμαράς αναμένεται να ταχθεί υπέρ της επίσπευσης των διαδικασιών για την ενεργοποίηση του πακέτου Γιούνκερ, προκειμένου να τονωθεί η ανάπτυξη στην Ε.Ε.

Όσον αφορά στο θέμα της Ουκρανίας, η ελληνική κυβέρνηση τάσσεται σταθερά υπέρ κινήσεων που θα αποκλιμακώσουν την ένταση και θα εξομαλύνουν τις σχέσεις με τη Ρωσία, στο πλαίσιο πάντα των κανόνων της Ένωσης.

Η Σύνοδος Κορυφής γίνεται στον απόηχο της πρώτης άκαρπης -όπως άλλωστε αναμενόταν- ψηφοφορίας στη Βουλή για την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν και το ελληνικό πρόγραμμα δεν είναι στην ατζέντα της Συνόδου, θεωρείται βέβαιο ότι θα συζητηθεί στο περιθώριο και στις επαφές που θα έχει ο πρωθυπουργός με ομολόγους του και αξιωματούχους.

Οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες παρακολουθούν τις πολιτικές εξελίξεις με αυξημένο ενδιαφέρον, το οποίο αντανακλάται και στα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου που περιστρέφονται γύρω από το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στην περίπτωση που δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός σε κάθε περίπτωση θα διαβεβαιώσει τους εταίρους ότι η πρόθεσή του είναι η διατήρηση της πολιτικής σταθερότητας στην Ελλάδα, που διασφαλίζεται με την εκλογή Προέδρου, και θα εκφράσει την αισιοδοξία ότι οι Έλληνες βουλευτές κατανοούν ότι η χώρα δεν πρέπει να μπει σε περιπέτεια.

Η ελληνική κυβέρνηση περιμένει αλληλεγγύη από τους Ευρωπαίους εταίρους στην κατεύθυνση ότι στηρίζουν την πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα, προκειμένου να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της τρόικας, να κλείσει η συμφωνία για την επόμενη ημέρα και να δρομολογηθεί η έκθεση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Στις 13.00 ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Τον κ. Σαμαρά συνοδεύουν η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, οι υπουργοί Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης και Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, καθώς και ο σύμβουλός του Σταύρος Παπασταύρου.

Διαβάστε επίσης: Διαφωνία ή παιχνίδι
Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2014, 23:22

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης