H οικονομική κατάσταση στην ευρωζώνη συνεχίζει να αποτελεί «εν δυνάμει κίνδυνο» για την αμερικανική και παγκόσμια οικονομία, υποστηρίζουν στελέχη χρηματοπιστωτικών οργανισμών και αναλυτές στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Η οικονομική αστάθεια στην Ευρώπη εξακολουθεί να απειλεί την ανάκαμψη της οικονομίας μας και τις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές» είχε δηλώσει Αμερικανός αξιωματούχος, στο περιθώριο της επίσκεψης του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζέικομπ Λου, σε ευρωπαϊκές χώρες, τον περασμένο Απρίλιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος Ομπάμα αναφέρθηκε αρκετές φορές στην ευρωζώνη και ειδικότερα στην Ελλάδα, ζητώντας «περισσότερη αποφασιστικότητα» από τους Ευρωπαίους ηγέτες για την αντιμετώπιση της κρίσης. Στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Σικάγο -το Μάιο του 2012- είχε δηλώσει ότι όλοι οι ηγέτες οι οποίοι συμμετείχαν -νωρίτερα- στη σύνοδο της Ομάδας των Οκτώ (G8) στο Καμπ Ντέιβιντ εξέφρασαν την επιθυμία η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη, κάτι το οποίο χαρακτήρισε «σημαντικό».

Κατά την ομιλία του στην Πύλη του Βραδεμβούργου -τον περασμένο μήνα-, τόνισε την ανάγκη «να χτίσουμε κλίμακες ευκαιρίας για όλους», προσθέτοντας: «Να συνεργαστούμε ώστε οι νέοι στο Σικάγο, το Βερολίνο, την Αθήνα και τη Μαδρίτη να μπορούν να απολαύσουν τους καρπούς της εργασίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης