Στο αναπτυξιακό σχέδιο του Έλληνα πρωθυπουργού συνεχίζουν να αναφέρονται αρκετές γερμανικές εφημερίδες.
Το περιοδικό «Focus» στην ιστοσελίδα του επισημαίνει ότι: «Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλά στη Βουλή της Αθήνας. Τη Δευτέρα, λιγότερο από 100 μέρες πριν από την προγραμματισμένη ολοκλήρωση του τελευταίου προγράμματος στήριξης, ο Έλληνας πρωθυπουργός παρουσίασε τους βασικούς πυλώνες του αναπτυξιακού προγράμματος. Τώρα η χώρα θα μπορεί να θέσει νέους στόχους για να βγει από την πολυετή κρίση, είπε ο Τσίπρας στην Αθήνα. Η Ελλάδα θα γίνει και πάλι μια κανονική χώρα».

Για το ίδιο θέμα ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας (BR) αναφέρει ότι «την Πέμπτη οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αναμένεται να ανοίξουν τον δρόμο προκειμένου η ελληνική κυβέρνηση να μπορέσει να σταθεί μετά τις 20 Αυγούστου όσο το δυνατόν περισσότερο στα πόδια της. Για να γίνει όμως αυτό χρειάζεται, λίγο πριν από το τέλος, ακόμη ένα πακέτο βοήθειας δισεκατομμυρίων».

«Αυτή θα είναι πράγματι η τελευταία φορά που οι υπουργοί Οικονομικών του Eurogroup θα εγκρίνουν για άλλη μια φορά 10 με 15 δις € για την κυβέρνηση στην Ελλάδα. Η κίνηση αυτή έχει στόχο να μπορέσει η Ελλάδα να αναχρηματοδοτείται στο εξής αυτόνομα από τις αγορές» συμπληρώνει ο αρθρογράφος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης