Επίσκεψη στον Άγιο Ευστράτιο θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Ο πρωθυπουργός θα παραστεί στην επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό «Γέννησης του Χριστού», χοροστατούντων του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και του μητροπολίτη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, Ιερόθεου και στην επιμνημόσυνη δέηση και στην κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Πεσόντων Αγιοστρατητών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός θα παρακολουθήσει την παρέλαση των σχολείων και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ θα επισκεφθεί το Μουσείο Δημοκρατίας του Αη Στράτη.

Τη Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο επισκέπτεται την Πέμπτη και την Παρασκευή ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Σύμφωνα με το ο κ. Ιερώνυμος που βρέθηκε στη Λήμνο το πρωί της Πέμπτης, αναχώρησε το απόγευμα της ίδιας μέρας για τον Άγιο Ευστράτιο. Στο ιστορικό μικρονήσι ο αρχιεπίσκοπος θα επισκεφτεί το σχολείο και το στρατιωτικό φυλάκιο, ενώ την ημέρα της εθνικής επετείου θα χοροστατήσει στη δοξολογία που θα ψαλεί στον ναό του νησιού και θα πάρει μέρος στις υπόλοιπες εορταστικές εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το απόγευμα της 28ης Οκτωβρίου θα αναχωρήσει για Λήμνο, όπου και θα συμμετάσχει σε εορταστικές εκδηλώσεις που θα γίνουν στο Μούδρο. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο αρχιεπίσκοπος θα συνοδεύεται από στελέχη της «Αποστολής», η οποία θα συνδράμει οικονομικά ασθενέστερους κατοίκους της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης