Σε σημερινό πρωτοσέλιδο της η εφημερίδα «Δημοκρατία» κάνει λόγο για συνάντηση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, στο σπίτι του στην οδό Αναγνωστοπούλου στο Κολωνάκι, αμέσως μετά την επίσκεψη της Οικονομικής Αστυνομίας, στη διαφημιστική εταιρία της συζύγου του Λίνα Νικολοπούλου.

Οι φήμες για συνάντηση των δύο ανδρών είχαν διαψευσθεί πριν από λίγες ημέρες και από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργό λέγοντας ότι ο κ. Σημίτης το συγκεκριμένο διάστημα βρισκόταν στον τόπο καταγωγής του. Ο κ. Στουρνάρας διαψεύδει την συνάντηση για σενάρια επιστημονικής φαντασίας τονίζοντας ότι «η εξυγίανση θα συνεχιστεί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δήλωση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος

«Διαψεύδω κατηγορηματικά το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας “Δημοκρατία”. Είναι ανάξιο σχολιασμού. Αξίζει όμως να επισημάνω ότι η εμμονή και η επιμονή ορισμένων στα σενάρια επιστημονικής φαντασίας, στο ψέμα και τη συκοφαντία, οδηγούν με απόλυτη σιγουριά στον αυτοεξευτελισμό και τη γελοιοποίηση. Αντιλαμβάνομαι το άγχος και την αγωνία της εφημερίδας, αλλά τους διαβεβαιώνω ότι:

1ον. Η διαφάνεια, όχι μόνο για τα τρέχοντα, αλλά και για τα παρελθόντα που έφεραν την Ελλάδα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, είναι αδιαπραγμάτευτο δημόσιο αγαθό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

2ον. Η εξυγίανση θα συνεχιστεί.

3ον. Τα αποστήματα θα αφαιρεθούν.

Συνιστώ επομένως ψυχραιμία και νηφαλιότητα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης