Σβίγκου: Κανένα πρόβλημα με τους στόχους του 2018

Σβίγκου: Κανένα πρόβλημα με τους στόχους του 2018
Με δηλώσεις της, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου έκανε λόγω για παραποίηση των χθεσινών αναφορών κυβερνητικού αξιωματούχου για τα μέτρα του 2018.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων η κα. Σβίγκου είπε μεταξύ άλλων: «Αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι ότι ο κυβερνητικός αξιωματούχος αναφέρθηκε στις προβλέψεις που υπάρχουν στη συμφωνία του Αυγούστου και τη συμφωνία για τα πλεονάσματα και το τι προβλέπουν αυτές για τυχόν αποκλίσεις. Την ίδια στιγμή, όμως, στην ίδια διαρροή και με βάση τα πραγματικά στοιχεία, γίνεται λόγος για υπερκάλυψη των οικονομικών στόχων και υπάρχει μία βεβαιότητα ότι δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα για τους στόχους του 2018».

Παράλληλα, ανέφερε ότι «υπάρχει απόκλιση στα φορολογικά έσοδα, την ίδια στιγμή, όμως, αυτή η υστέρηση καλύπτεται από την υπεραπόδοση, για παράδειγμα στον ΦΠΑ και σε άλλους τομείς. Οπότε, εξ αυτού δεν φαίνεται να δημιουργείται προβληματισμός. Αλλά όπου υπάρχει θέμα θα υπάρξει εξέταση διαφόρων παραγόντων για να υπάρξει ικανοποίηση των στόχων με τις μικρότερες δυνατές επιβαρύνσεις για τους πολίτες».

Για τις εξελίξεις σχετικά με την Eldorado Gold, η κα. Σβίγκου επισήμανε ότι η χθεσινή αδειοδότηση για την Ολυμπιάδα είχε ανακοινωθεί από το αρμόδιο υπουργείο από τις 3 Αυγούστου, τόνισε ότι το θέμα έχει να κάνει με την αδειοδότηση στις Σκουριές και επανέλαβε: «Δεν πρόκειται να υποκύψουμε σε κανέναν εκβιασμό από την εταιρεία, η οποία ενδεχομένως ήθελε να παρακαμφθεί η διαδικασία της διαιτησίας που προβλέπεται από τη σύμβαση».

Για την παρουσία του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι ο κ. Τσίπρας «έδωσε τους βασικούς άξονες, γύρω από τους οποίους θα κινηθεί η κυβερνητική πολιτική το επόμενο διάστημα, με τελικό στόχο την έξοδο από τα μνημόνια και την επιτροπεία το 18». Όπως σχολίασε, το ζητούμενο στο εξής είναι πώς θα αξιοποιηθεί το θετικό κλίμα που αναγνωρίζεται από όλη την ευρωπαϊκή πολιτική ηγεσία και από όλο τον οικονομικό τύπο, ώστε αυτές οι εξελίξεις να αποτυπωθούν στη ζωή των πολιτών, την καθημερινότητά τους και το κοινωνικό κράτος.

Με αφορμή τις δηλώσεις του Ζ. Κλ. Γιούνκερ τόνισε ότι ο Ευρωπαίος αξιωματούχος έχει σταθεί στο πλευρό της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι σε παράλογες απαιτήσεις στις προηγούμενες αξιολογήσεις, κάτι που, όπως είπε, δεν έκανε η αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία θέλει να φιλοτεχνήσει μία εικόνα που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Άλλωστε, σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχει στη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης και κάλεσε τα ελληνικά κόμματα να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2017, 13:10