Στην απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών, στον εορτασμό της Μεγαλόχαρης και στον τορπιλισμό της «Έλλης» αναφέρθηκε από την Τήνο, όπου εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις του Δεκαπενταύγουστου, ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ. Το πρωί, μαζί με τον αρχηγό ΓΕΝ, αντιναύαρχο Νίκο Τσούνη, έριξε στεφάνι ανοιχτά της Τήνου, στο σημείο που δέχθηκε την τορπίλη το καταδρομικό «Έλλη», και στη συνέχεια παρέστη στην αρχιερατική Θεία Λειτουργία και στη λιτάνευση της εικόνας της Μεγαλόχαρης.

«Σήμερα τιμούμε μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της Ορθοδοξίας. Δεν προσφωνώ τους παριστάμενους επισήμους, γιατί σήμερα, όπως και κάθε μέρα στις καρδιές μας, η επίσημη είναι η Θεοτόκος» ανέφερε ο κ. Κουίκ σε ομιλία του από την εξέδρα των επισήμων αλλά και σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μόνο που ο φετινός εορτασμός, τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών, συμπίπτει με ένα εξίσου πολύ σπουδαίο γεγονός για εμάς τους Έλληνες, αναφερόμενος στην απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών που πάτησαν το χώμα της πατρίδας μας, σήμερα ανήμερα της Παναγίας, όπως είπε, στο αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης.

«Φαντάζομαι, ότι στους περισσότερους διαχέεται η βεβαιότητα ότι η απελευθέρωση των δύο παλικαριών συνδέεται με θαύμα της Παναγίας. Εξάλλου αυτό αναφέρει στο μήνυμά του και ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος και ο Πατριάρχης Αλεξάνδρειας κ. Θεόδωρος. Παράλληλα όμως, μπορούμε να μιλήσουμε και για ένα θαύμα των κοσμικών, αναφερόμενος στο εξαιρετικό αποτέλεσμα της αθόρυβης ελληνικής διπλωματίας» επισήμανε ο κ. Κουίκ.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε, «από τις Βρυξέλλες και τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, μέχρι και προχθές, ήταν εργώδεις οι διεργασίες της ελληνικής διπλωματίας που ηγείται ο Νίκος Κοτζιάς, με πολύ λεπτούς, αλλά και δύσκολους χειρισμούς, που κατέληξαν στο να τελειώσει η άδικη κράτηση των δύο στρατιωτικών μας στις φυλακές της Αδριανούπολης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αυτό το σημείο, ο υφυπουργός Εξωτερικών τόνισε πως «η αθόρυβη διπλωματία που ασκήθηκε, γίνεται πάντοτε εκεί που χρειάζεται, και με απτά θετικά αποτελέσματα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης