Ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ βρίσκεται σήμερα στο Δουβλίνο. Θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Ιρλανδίας Michael D. Higgins, ο οποίος είχε πραγματοποιήσει πρόσφατα επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας. Θα συναντηθεί, επίσης, με τον ομόλογό του υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για τη Διασπορά, κ. Κίραν Κάνον, καθώς και με τον δήμαρχο Δουβλίνου Μιχάλ Μακ Ντόνεκα. Στο ίδιο πλαίσιο, ο υφυπουργός θα έχει συνάντηση με το προεδρείο της Ελληνικής Κοινότητας Δουβλίνου, ενώ θα επισκεφθεί τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και το ελληνικό σχολείο.

Ακολούθως, στις 25 Μαρτίου, ο υφυπουργός θα μεταβεί στο Λονδίνο, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας του Ηνωμένου Βασιλείου, για να συμμετάσχει ως κύριος ομιλητής στην ετήσια πανηγυρική εκδήλωση της Ομοσπονδίας για τις εθνικές επετείους Ελλάδας και Κύπρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, στο Λονδίνο, στις 25 Μαρτίου, ο κ. Κουίκ θα παραστεί στη Θεία Λειτουργία και τη Δοξολογία επ’ αφορμή της Εθνικής Επετείου που θα τελεστεί στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και το απόγευμα της ίδιας ημέρας στην πανηγυρική εκδήλωση της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας. Στις 26 Μαρτίου, ο υφυπουργός θα έχει σειρά διμερών συναντήσεων, μεταξύ των οποίων και με τον λόρδο Martin Callanan, υφυπουργό Εξόδου Ε.Ε.

Τέλος, θα επισκεφθεί το ελληνικό Γυμνάσιο-Λύκειο Λονδίνου και θα παραστεί στη δεξίωση του Έλληνα πρέσβη, με αφορμή την Εθνική Επέτειο, προς τα μέλη των ομογενειακών οργανώσεων και τους εκπροσώπους των επαγγελματικών και επιστημονικών φορέων στο Η.Β.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης