«Αναβάλλεται η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ στην Ελλάδα».

Αυτό μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο δήλωση του Ρώσου πρέσβη στην Αθήνα στο ρωσικό πρακτορείο TASS.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ρώσος πρέσβης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «η χρονική στιγμή για την προγραμματισμένη επίσκεψη του Σεργκέι Λαβρόφ στην Ελλάδα το φθινόπωρο δεν είναι πλέον η κατάλληλη».

Η Αθήνα την προηγούμενη εβδομάδα προχώρησε στην απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών και απαγόρευσε σε άλλους δύο την είσοδο στη χώρα, για προσπάθεια χρηματισμού αξιωματούχων και υποκίνησης διαδηλώσεων για την αποτροπή της συμφωνίας με τα Σκόπια.
Η Ελλάδα τον προηγούμενο μήνα είχε προσκαλέσει τον Σεργκέι Λαβρόφ να επισκεφθεί την Αθήνα τον Σεπτέμβριο.
Υπενθυμίζεται πως χθες το ελληνικό ΥΠΕΞ απάντησε σε δηλώσεις της εκπροσώπου του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών κάνοντας λόγο για «χαρακτηριστικό δείγμα ασέβειας προς τρίτη χώρα, καθώς και έλλειψης κατανόησης του σύγχρονου κόσμου, στον οποίο τα κράτη, ανεξαρτήτως μεγέθους, έχουν αυτοτέλεια και μπορούν να ασκήσουν ανεξάρτητη, πολυδιάστατη και δημοκρατική εξωτερική πολιτική».

Στη σχετική ανακοίνωση αναφερόταν ότι «τέτοιες αρνητικές λογικές παρακίνησαν άλλωστε τους τέσσερις Ρώσους πολίτες να προβούν στις ενέργειες που οδήγησαν στην απέλασή τους ή στην απαγόρευση εισόδου τους στην Ελλάδα».

Διαβάστε επίσης:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης