Στο περιθώριο της Εβδομάδας Υψηλού Επιπέδου της 72ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, συναντήθηκε χθες με τον Γενικό Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου, Ahmed Aboul Gheit.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στους στενούς και μακραίωνους δεσμούς φιλίας της Ελλάδας με τα αραβικά κράτη, επισημαίνοντας παράλληλα και την ανάγκη περαιτέρω εντατικοποίησης της συνεργασίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Αραβικού Συνδέσμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συζητήθηκαν, επίσης, ζητήματα περιφερειακού ενδιαφέροντος στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου. Ο Υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε τον σημαντικό ρόλο της χώρας μας ως σταθεροποιητικού παράγοντα στην περιοχή και στο πλαίσιο αυτό ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα για τις ελληνικές πρωτοβουλίες με σκοπό την ενίσχυση της περιφερειακής σταθερότητας και την προώθηση της ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή, μέσω της υιοθέτησης μιας θετικής ατζέντας.

Ειδικότερα, αναφέρθηκε στην Διάσκεψη της Ρόδου για την Ασφάλεια και τη Σταθερότητα, η οποία θα συγκληθεί εκ νέου εντός του 1ου εξαμήνου του 2018, καθώς και στην Διεθνή Διάσκεψη για τον Θρησκευτικό και Πολιτιστικό Πλουραλισμό και την Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή που θα επαναληφθεί στην Αθήνα στα τέλη Οκτωβρίου, προσκαλώντας τον συνομιλητή του να συμμετάσχει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης