«Eπιβεβαιώθηκα πλήρως ως προς την ανυπαρξία οποιουδήποτε στοιχείου εναντίον μου» αναφέρει στο υπόμνημά του, εν όψει της σημερινής συζήτησης στην Ολομέλεια για τη Novartis, ο Ευρωπαίος επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος και υπογραμμίζει ότι η σκευωρία κατέρρευσε και οι σκευωροί, «προστατευόμενοι» ή όχι, προσπαθούν να διασωθούν από τη δίκαιη οργή των θυμάτων τους, καθώς και την απαξίωσή τους στην κοινή γνώμη της χώρας.

«Με βαθύτατο σκεπτικισμό, διαπιστώνω ότι η κυβερνητική πλειοψηφία σε σύγκρουση με το σύνολο του πολιτικού κόσμου, πλην ίσως της Χρυσής Αυγής, επιχειρεί τη συνέχεια της υπόθεσης αυτής» αναφέρει ο κ. Αβραμόπουλος και προσθέτει ότι τα προτεινόμενα πορίσματα ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, παρά τις 60 σελίδες τους και τις ιστορικές αναδρομές ακόμη και μέχρι το 1822, είναι απόλυτα κενά κάθε ουσιαστικού περιεχομένου, επιχειρούν αποκλειστικά και μόνο να διαχειριστούν την κατάρρευση, όσων οι ίδιοι βουλευτές, οι οποίοι τα υπογράφουν, διατυμπάνιζαν στη Βουλή και στα ΜΜΕ για το «δήθεν μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του Ελληνικού Κράτους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Αβραμόπουλος σημειώνει με νόημα ότι σημαντικό στοιχείο για τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή θα ήταν τα πορίσματα των ελέγχων που διεξήχθησαν από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, παράλληλα με τις εργασίες της Επιτροπής, στους τραπεζικούς λογαριασμούς των ίδιων των πολιτικών προσώπων και των συγγενών τους, πορίσματα όμως που δεν ζητήθηκαν από τους βουλευτές της πλειοψηφίας, διότι οι έλεγχοι δεν αποκάλυψαν απολύτως τίποτα.

«Η σημερινή πρόταση της πλειοψηφίας συνιστά εν τοις πράγμασι ομολογία ανυπαρξίας στοιχείων και αδυναμίας στήριξης της κατηγορίας ακόμη και σε επίπεδο απλών ενδείξεων. Μοναδικός σκοπός της σημερινής διαδικασίας είναι η δημιουργία, για μια ακόμη φορά, ”ψευδών εντυπώσεων” στην κοινή γνώμη ότι δήθεν υφίσταται ακόμη κάποιο αντικείμενο ελέγχου και έρευνας ποινικών ευθυνών» αναφέρει ο κ. Αβραμόπουλος και προσθέτει: «Η δημιουργία, σκόπιμα, ψευδούς σύγκρουσης αρμοδιότητας μεταξύ Βουλής και Δικαιοσύνης αποσκοπεί αποκλειστικά και μόνον στη διατήρηση της υπόθεσης σε εκκρεμότητα για λόγους εντυπώσεων».

«Η συγκροτηθείσα από την Ολομέλεια Επιτροπή όφειλε να ολοκληρώσει το έργο της, να έχει το θάρρος να δεχθεί ότι δεν προέκυψαν στοιχεία για κανένα πολιτικό πρόσωπο και να προτείνει στην Ολομέλεια να επικυρώσει την ολοκλήρωση των εργασιών της Επιτροπής λόγω ανυπαρξίας οποιασδήποτε έστω ένδειξης» σημειώνει ο Ευρωπαίος επίτροπος και καλεί τους βουλευτές να κρίνουν κατά συνείδηση, να υπερβούν το κομματικό συμφέρον και την κομματική πειθαρχία και να ψηφίσουν για κάθε πολιτικό πρόσωπο αποκλειστικά και μόνο στη βάση της προσωπικής τους πεποίθησης και της συνείδησής τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακολουθεί το γραπτό υπόμνημα που απέστειλε εν όψει της συζήτησης στη Βουλή ο Ευρωπαίος επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Αξιότιμε Κ. Πρόεδρε της Βουλής των Ελλήνων,

Κυρίες και κύριοι Βουλευτές,

Με πραγματική λύπη απευθύνομαι σήμερα προς το Σώμα, προκειμένου να εκθέσω τις απόψεις μου, για την εξέλιξη μιας διαδικασίας, η οποία δεν τιμά τους εμπνευστές της ούτε για την τήρηση της δημοκρατικής τάξης ούτε για το αίσθημα Δικαιοσύνης και τον σεβασμό των Ατομικών Δικαιωμάτων των μελών του Πολιτικού κόσμου, ακόμη και αν η διαδικασία αυτή γίνεται κατά των πολιτικών αντιπάλων της σημερινής πλειοψηφίας, τα οποία παραβιάζονται κατά τον πλέον ΚΑΤΑΦΩΡΟ τρόπο.

Στο πνεύμα αυτό με βαθύτατο σκεπτικισμό, διαπιστώνω ότι η κυβερνητική πλειοψηφία σε σύγκρουση με το σύνολο του πολιτικού κόσμου, πλην ίσως της Χρυσής Αυγής, επιχειρεί τη συνέχεια της υπόθεσης αυτής.

Προκειμένου να τοποθετηθώ στη σημερινή κοινοβουλευτική διαδικασία, αναφέρομαι κατ’ αρχάς στο από 20/2/2018 ήδη κατατεθέν υπόμνημά μου και τα συνημμένα σ’ αυτό έγγραφα, τα οποία αφορούσαν την από 12-02-2018 Πρόταση Σύστασης Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη Διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης, με την επισήμανση ότι από τη διαδικασία, η οποία ακολούθησε στην Επιτροπή της Βουλής, αλλά και από το πόρισμα της πλειοψηφίας, προκύπτει ότι επιβεβαιώθηκα πλήρως ως προς την ανυπαρξία οποιουδήποτε στοιχείου εναντίον μου, αλλά και όσον αφορά τις διαπραχθείσες, από τους ψευδομάρτυρες και τους ηθικούς αυτουργούς τους, πραγματικά αξιόποινες πράξεις, οι οποίες αναμένω να διερευνηθούν από την Ελληνική Δικαιοσύνη, στην οποία έχω προσφύγει και στη διερεύνηση των οποίων επιμένω με κάθε νόμιμο μέσο που έχω στη διάθεσή μου.

Η αλήθεια θα αναδειχθεί όσο και αν προσπαθήσουν κάποιοι να τη σκιάσουν με αδόκιμες διαδικασίες, νομικούς ακροβατισμούς και παραβίαση βασικών κανόνων για την προστασία της τιμής και της αξιοπρέπειας των Ελλήνων πολιτικών και του Συντάγματος!!!

Εννοώ φυσικά την ανάδειξη της αλήθειας σε δικαστικό πλέον επίπεδο και την τιμωρία των σκευωρών, διότι σε ουσιαστικό και πολιτικό επίπεδο, όλοι αντιλαμβάνονται ότι η σκευωρία ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ και οι σκευωροί «προστατευόμενοι» ή όχι, προσπαθούν να διασωθούν από τη δίκαιη οργή των θυμάτων τους, καθώς και την απαξίωσή τους στην κοινή γνώμη της χώρας, αλλά και τη Δικαιοσύνη, με την οποία αργά ή γρήγορα θα βρεθούν αντιμέτωποι.

Τα προτεινόμενα πορίσματα ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, παρά τις 60 σελίδες τους και τις ιστορικές αναδρομές ακόμη και μέχρι το 1822!!!, είναι απόλυτα ΚΕΝΑ κάθε ουσιαστικού περιεχομένου, επιχειρούν αποκλειστικά και μόνο να διαχειριστούν την κατάρρευση, όσων οι ίδιοι Βουλευτές, οι οποίοι τα υπογράφουν, διατυμπάνιζαν στη Βουλή και στα ΜΜΕ για το «δήθεν μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του Ελληνικού Κράτους», υπογράφοντας πάλι οι ίδιοι την πρόταση παραπομπής, την οποία «πρότασή τους» τώρα κρίνουν ως νομικά αβάσιμη και απαράδεκτη!!!, αφού την υπέβαλαν στην αναρμόδια κατά τους ίδιους Βουλή και ενώ προηγουμένως είχαν ψηφίσει υπέρ της πρότασης αυτής στην Ολομέλεια!!!

Θα περίμενα επίσης τα μέλη της Επιτροπής της κυβερνητικής πλειοψηφίας να απαιτήσουν από την Εισαγγελία κατά των Εγκλημάτων Διαφθοράς να καταθέσει στη Βουλή των Ελλήνων τα πορίσματα των Ελέγχων που διεξήχθησαν, παράλληλα με τις εργασίες της Επιτροπής, στους τραπεζικούς λογαριασμούς των ίδιων των πολιτικών προσώπων και των συγγενών τους, αμέσως μόλις ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι αυτοί, αντί να αποκρύπτουν τα εν λόγω πορίσματα και να επιμένουν στο διασυρμό των πολιτικών προσώπων, ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι οι εν λόγω έλεγχοι ΔΕΝ αποκάλυψαν απολύτως ΤΙΠΟΤΕ.

Τα πορίσματα αυτά θα αποτελούσαν σημαντικό στοιχείο για τη συζήτηση σήμερα στη Βουλή, ώστε κάθε βουλευτής να αποφασίσει κατά συνείδηση, αντίθετα όμως, προτιμούν να αποκρύπτουν με κάθε τρόπο την αλήθεια, προκειμένου να συνεχίζουν τη συκοφαντική τακτική τους.

Η σημερινή πρόταση της πλειοψηφίας, συνιστά εν τοις πράγμασι ΟΜΟΛΟΓΙΑ ανυπαρξίας στοιχείων και αδυναμίας στήριξης της κατηγορίας (την οποία οι ίδιοι απηύθυναν) ακόμη και σε επίπεδο απλών ενδείξεων.

Μοναδικός σκοπός της σημερινής διαδικασίας, είναι η δημιουργία, για μια ακόμη φορά, «ψευδών εντυπώσεων» στην κοινή γνώμη ότι δήθεν υφίσταται ακόμη κάποιο αντικείμενο ελέγχου και έρευνας ποινικών ευθυνών, ισχυριζόμενοι ότι απλώς αλλάζουν τον αρμόδιο για τη διενέργειά του (η Δικαστική εξουσία αντί της Βουλής), πλην όμως η Δικαστική εξουσία αποφάνθηκε ήδη ότι αποκλειστικά αρμόδια είναι η Βουλή, όταν απέστειλε τον σχετικό φάκελο και η Ολομέλεια της Βουλής συνέστησε Επιτροπή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Η δημιουργία, σκόπιμα, ψευδούς σύγκρουσης αρμοδιότητας μεταξύ Βουλής και Δικαιοσύνης, αποσκοπεί αποκλειστικά και μόνον στη διατήρηση της υπόθεσης σε εκκρεμότητα για λόγους εντυπώσεων, παραβλέποντας ότι η διαχείριση αυτή εκ μέρους της κυβερνητικής πλειοψηφίας, υποβαθμίζει τον πολιτικό πολιτισμό και τη Δημοκρατία στη χώρα μας, τουλάχιστον όπως την αντιλαμβάνονται οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι Ευρωπαϊκοί Θεσμοί και υπονομεύει την εμπιστοσύνη των πολιτών στην πολιτική.

Κύριε Πρόεδρε,

Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές,

Η συγκροτηθείσα από την Ολομέλεια Επιτροπή, όφειλε να ολοκληρώσει το έργο της, να έχει το θάρρος να δεχθεί ότι δεν προέκυψαν στοιχεία για κανένα πολιτικό πρόσωπο και να προτείνει στην Ολομέλεια να επικυρώσει την ολοκλήρωση των εργασιών της Επιτροπής λόγω ανυπαρξίας οποιασδήποτε έστω ένδειξης.

Ενόψει όλων των ανωτέρω,

Καλώ τις/τους κκ Βουλευτές να κρίνουν κατά συνείδηση, να υπερβούν το κομματικό συμφέρον και την κομματική πειθαρχία και να ψηφίσουν για κάθε πολιτικό πρόσωπο αποκλειστικά και μόνο στη βάση της προσωπικής τους πεποίθησης και της συνείδησής τους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης