Τη Φώφη Γεννηματά «φωτογράφισε» για τον δεύτερο γύρο ο Γιώργος Παπανδρέου

Τη Φώφη Γεννηματά «φωτογράφισε» για τον δεύτερο γύρο ο Γιώργος Παπανδρέου
Ο Γιώργος Παπανδρέου, σε συνέντευξη που παραχώρησε και σε ερώτηση σχετικά με τις εκλογές για τον ηγέτη του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς εν όψει του δεύτερου γύρου, μίλησε με κολακευτικά λόγια για την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ενώ δεν ανέφερε καν το όνομα του Νίκου Ανδρουλάκη.

«Θέλω να συμβάλω ως εγγυητής, αν θέλετε - ήμουν ο τελευταίος πρωθυπουργός που βγήκε με αυτοδυναμία και που βγήκε από το ΠΑΣΟΚ, από τον χώρο αυτό. Έχω μια υποχρέωση να συμβάλω προς αυτήν την κατεύθυνση, αυτό θα κάνω» τόνισε και συμπλήρωσε: «Εγώ θέλω να κρατήσω μια στάση απόστασης, με την έννοια ότι ο ρόλος μου μπορεί να είναι διαφορετικός. Γνωρίζω πολύ καλά και τη Φώφη, έχουμε δουλέψει μαζί. Και παρά το ότι αργήσαμε σε αυτήν τη διαδικασία ανασυγκρότησης, μπορούσαν προφανώς να έχουν γίνει νωρίτερα κάποια βήματα. Θεωρώ ότι έπαιξε έναν θετικό ρόλο στη διαδικασία αυτή, ένα θετικό πρόσημο, και έχουμε φτάσει εδώ που έχουμε φτάσει».

Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα περάσουν 10 χρόνια για να καταφέρει η χώρα να βγει από την επιτροπεία, αμφισβητώντας τα περί «καθαρής εξόδου» από τα μνημόνια που υποστηρίζει η κυβέρνηση.

Ο πρώην πρωθυπουργός έστρεψε τα «πυρά» του κατά του Αλέξη Τσίπρα, υποστηρίζοντας ότι την πρώτη περίοδο της διακυβέρνησής του έφερε «σχεδόν την καταστροφή της χώρας», τα capital controls και χρέωσε την Ελλάδα με 80 δισεκατομμύρια. «Μας πήγε πολύ πίσω, μετά εφάρμοσε ένα μνημόνιο πάρα πολύ σκληρό, θα μπορούσε να ήταν ένα διαφορετικό μείγμα» είπε ο ίδιος, σημειώνοντας παράλληλα ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν έχουν εντοπίσει τον «πυρήνα του ελληνικού προβλήματος».

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2017, 11:25