Του Φώτη Τριάρχη

Μιάμιση περίπου ώρα διήρκεσε η συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αρκέστηκε να δηλώσει ότι «όλα είναι υπό έλεγχο», ενώ για το θέμα του χρόνου ανακοίνωσης του επιτρόπου απάντησε: «Θα γίνει εγκαίρως».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα πληροφορίες, κατά την συνάντηση ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον κ. Βενιζέλο να σταματήσει η ιστορία με τις αντιπαραθέσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, μεταφέροντας τη δυσφορία του για δηλώσεις «πράσινων» κυβερνητικών στελεχών.

Από την πλευρά του ο κ. Βενιζέλος -σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη- απαντώντας στο θέμα είπε πως «το ΠΑΣΟΚ στηρίζει της κυβερνητικές αποφάσεις, δεν έχει στρατηγική αμφιταλάντευσης και το απέδειξε αυτό από το 2010 που μπήκε στη κυβέρνηση».

«Δεν αλλάζει η γραμμή» λένε οι πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, καθώς, όπως εξηγούν, «το ΠΑΣΟΚ σήκωσε το βάρος για έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια, και περιμένουμε πιστή συντήρηση των δεσμεύσεων και στα προαπαιτούμενα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον ο κ. Βενιζέλος τόνισε προς τον κ. Σαμαρά ότι θα πρέπει να υπάρξει αλλαγή σελίδας με κοινωνική ευαισθησία και μήνυμα σταθερότητας προς τα έξω.

Τέλος, όσον αφορά το ζήτημα των δόσεων, από το ΠΑΣΟΚ αναφέρουν ότι πρόκειται να τεθεί στην τρόικα ώστε να εφαρμοστεί τον Σεπτέμβριο, ενώ για το θέμα της αξιολόγησης, όπως λένε, θα γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις χωρίς να διευκρινίζουν προς ποια κατεύθυνση ή αν έχει οριστικοποιηθεί κάτι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης