Ιδιωτικές επενδύσεις γερμανικών επιχειρήσεων, την επιτάχυνση του Ταμείου Ανάπτυξης και την αλλαγή των όρων του ΕΣΠΑ, ώστε να πέσει «ζεστό» χρήμα στην ελληνική αγορά, ζήτησε ο Νίκος Δένδιας, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια των επαφών του στο Βερολίνο στο πλαίσιο τριήμερης επίσκεψης.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας είχε την ευκαιρία να συζητήσει και το φλέγον ζήτημα της κρίσιμης διαπραγμάτευσης του Σεπτεμβρίου στο Παρίσι, όπου –υπό προϋποθέσεις και εφόσον οι επιδόσεις της χώρας κριθούν θετικές- μπορεί να γίνει μια αρχή για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Υπήρξε μια ευρύτατη συζήτηση μίας ώρας για όλα τα θέματα που αφορούν στην ελληνική οικονομία, την εξέλιξη του προγράμματος σταθεροποίησης, αλλά και τις σημερινές προκλήσεις. Συζητήσαμε πάρα πολύ και τα θέματα φορολόγησης, το πώς θα μπορούσε δηλαδή η ελληνική οικονομία να λειτουργήσει σ’ ένα πλαίσιο με λιγότερους φόρους αλλά και με ισχυρά αναπτυξιακά εργαλεία που μπορούν να βοηθήσουν τις μικρές και τις μεσαίες επιχειρήσεις να βρουν χρηματοδότηση και να αναπτυχθούν» εξήγησε σε δηλώσεις του ο κ. Δένδιας για το περιεχόμενο της συνάντησης με τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης